La Fiscalia de Menors i la Delegació d'Educació de la Junta d'Andalusia a Jaén han iniciat les actuacions per investigar la presumpta violació d'un nen de 9 anys per part de diversos companys d'entre 12 i 14 anys en una escola de la zona de la serra de Cazorla (Jaén). La Delegació d'Educació no va tenir coneixement dels fets fins ahir, moment en què van començar les actuacions pertinents en aquests casos, segons han indicat fonts de la Junta. Els fets s'haurien produït la passada setmana en horari escolar, en l'esbarjo, segons avança la Cadena Ésser, que afegeix que el menor va ser atès a l'hospital San Juan de la Cruz de Úbeda (Jaén), de lesions coincidents amb una violació. No era la primera vegada que el nen patia assetjament per altres en l'escola i havia estat amenaçat per no comptar res.

El centre hospitalari, després de realitzar una exploració al nen, el va posar en coneixement de la Fiscalia de Menors i de la Policia Nacional, a la qual li van demanar que s'identifiqués dos presumptes agressors per saber si eren menors. En tractar-se de menors de 14 anys, inimputables legalment, les diligències les porta només la Fiscalia de Menors, mentre que en cas de necessitar alguna cosa de les Forces de Seguretat de l'Estat la competent és la Guàrdia Civil.

Des de la Junta d'Andalusia asseguren que han actuat "de forma immediata" des del moment en què han tingut coneixement dels fets i que a través de la inspecció han obert una investigació per recopilar tota la informació, analitzar-la i valorar la intervenció que sigui procedent. Així mateix, diuen que han activat el protocol d'actuació en cas de maltractament infantil i mostren el seu "més absolut rebuig i estupor davant d'aquest tipus de presumptes successos" "un sol cas requereix tota l'atenció i acció de l'administració educativa". Han assegurat que treballaran "conjuntament amb les autoritats competents, judicials, Fiscalia, serveis socials, protecció del menor" i s'han posat "a disposició de la família i comunitat educativa".