Vuit membres del cos de Mossos d'Esquadra estan immersos en una investigació relacionada amb el dipòsit principal de drogues del cos, que té la seva seu central a Sabadell. El jutjat número 5 de Sabadell investiga suposades fugues de droga d'aquestes instal·lacions en un qualitat d'un delicte contra la salut pública, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Segons ha avançat La Vanguardia, fonts de la investigació asseguren que s'han d'aclarir casos en que el pes que s'ha declarat d'una partida de droga quan ha entrat al dipòsit no coincideix amb el de comprovacions posteriors. En alguns casos s'està parlant de desenes de grams, però en d'altres fins a centenars.

En un principi els mateixos mossos van fer-se càrrec de la investigació, però arribats a cert punt el jutge instructor va posar el cas en mans de la policia espanyola. Alguns dels mossos implicats en el robatori de les partides ja han declarat a la comissaria de la policia espanyola de Sabadell, segons afirma el citat diari ho van fer els dies 25, 26 i 27 de setembre i el passat 5 d'octubre.

En molts casos s'encomana la investigació d'un cos policial a un altre. D'altra banda, fonts del cas lamenten que aquests robatoris podrien posar de manifest que els protocols de custodia dels estupefaents no són els apropiats. Qualsevol demostració de falta de rigor en la custodia d'unes determinades substàncies o proves pot ser aprofitada en benefici dels acusats de delictes com el tràfic de drogues.

Segons ha informat el TSJC en un comunicat, en el procediment judicial no consta en aquests moments ningú en qualitat d'investigat i encara no hi ha calendari de declaracions previst en seu judicial.