El director del centre penitenciari d'Estremera (Madrid) ha pres la decisió administrativa d'intervenir les comunicacions de l'excomissari José Manuel Villarejo pel risc de l'ús fraudulent de les mateixes i la possibilitat que aquest intern filtri dades que posin en risc la seguretat de l'Estat, han informat a Europa Press fonts d'Institucions Penitenciàries.

Aquesta intervenció ha estat comunicada a Villarejo, que es troba pres des de novembre de 2017, i al jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea, encarregat de la instrucció de l''operació Tàndem'. La mesura té una durada de sis mesos i després pot ser revisada.

Des de la seva entrada a la presó s'ha intensificat la difusió d'enregistraments atribuïts a Villarejo i que afecten a diferents personalitats de l'Estat, entre ells el Rei Joan Carles, a causa de les confidències de la seva examiga Corinna zu Sayn-Wittgenstein. També han aparegut àudios de converses en un restaurant de l'avui ministra de Justícia, Dolores Delgado, o de l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal.

L'Audiència Nacional manté oberta una investigació per l'ús de fons reservats amb la comesa que Villarejo captés el xofer de Bárcenas com a confident per intervenir documentació de l'extresorer del PP, que també va gravar en un restaurant l'excomissari de la Policia espanyola.

Les intervencions dels presos preventius poden ser acordades pel jutge que atén a la instrucció o, com ha passat en aquest cas, per decisió administrativa del director del centre penitenciari, per a la qual cosa no necessita autorització prèvia del primer, segons expliquen les esmentades fonts.

La decisió del director d'Estremera es produeix després que l'excomissari hagi tornat a sol·licitar la seva posada en llibertat al·legant problemes de salut i una vegada que el jutge De Egea, que estudia autoritzar l'excarceració, anunciés la seva renúncia a l'Audiència Nacional per "motius personals".