El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha valorat positivament el simulacre de risc químic que s'ha fet aquest dimecres al Camp de Tarragona, on han participat prop de 65.000 persones de cinc municipis del Tarragonès. Elena ha apuntat que aquesta prova pilot "no és el final de res" sinó que es tracta del "començament d'una tasca" de prevenció "que s'ha de seguir fent". El conseller d'Interior ha detallat que en els 30 punts en els quals tenien informadors i observadors "el confinament ha estat notable". "Milers de persones han rebut avisos al telèfon mòbil sobre la prova d'avui i no s'han detectat incidències generalitzades més enllà d'algun cas puntual", ha apuntat. Per la seva part, els alcaldes de les localitats on s'ha fet el simulacre han celebrat que s'hagi fet la prova després d'anys de reclamacions.

Elena també ha detallat que el telèfon d'emergència 112 només ha rebut "una cinquantena de trucades". "Si la ciutadania no hagués tingut coneixement de què estava passant, les trucades haurien estat un centenar", ha afegit. En aquest sentit, ha destacat la feina prèvia "importantíssima per part de Protecció Civil". A més a més, Elena ha remarcat "l'èxit de participació i d'implicació", assegurant que demostra "maduresa i conscienciació de la població". El responsable d'Interior ha explicat que en els pròxims dies es farà "una anàlisi acurada dels resultats per detectar elements de millora de cara al futur" perquè "aquest simulacre és només l'inici del desplegament del Plaseqta".

El primer simulacre del nou sistema d'alertes en cas d'emergència

El simulacre de risc químic que s'ha fet aquest dimecres al Camp de Tarragona ha estrenat el sistema d'avisos a telèfons mòbils en cas d'emergència. La primera valoració dels responsables de Protecció Civil i del consell assessor del Plaseqta, just en acabar la prova, ha estat positiva. Segons han explicat, les 20 sirenes que havien de sonar han funcionat correctament i la majoria de missatges als telèfons s'han rebut correctament. La prova pilot ha simulat una fuita de clor en una empresa del polígon químic sud de Tarragona i hi han participat una cinquantena de tècnics i voluntaris de Protecció Civil. 

🚨 Un gran simulacre confinarà Tarragona aquest 2 de novembre: tots els detalls i què fer

El primer simulacre s'ha dut a terme a les poblacions de Tarragona, Reus, Salou, Vila-seca i la Canonja, cinc municipis propers a la planta química de Tarragona. En concret, fins a 65.000 persones estaven cridades a participar-hi. Puntualment, a les 18.30 hores com era esperat, han sonat les sirenes d'emergència. A la Canonja, els clients d'un supermercat han explicat que s'han confinat dins en sentir-les. Molts d'ells han assegurat a l'ACN que estaven informats del simulacre i s'han tancat a l'interior perquè sabien que és el que s'ha de fer, si hi ha una emergència de risc químic.