Diverses entitats de la cultura catalana han condemnat els atacs a la façana històrica del Palau de la Música durant els aldarulls de la nit de dissabte a les protestes en suport a Pablo Hasel. 

En un comunicat conjunt aquest diumenge, l'Auditori de Barcelona, ​​el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, el Teatre Nacional de Catalunya i el Gran Teatre de Liceu, han expressat el seu suport a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i han lamentat aquesta "agressió a la cultura i els danys causats al patrimoni".

De totes maneres, han reafirmat el seu "compromís a favor de la llibertat d'expressió i el respecte dels drets fonamentals als creadors i creadores".

Atac al Palau de la Música

Fins ara, després de cinc dies de protestes per l'empresonament de Pablo Hasél, 120 persones han estat detingudes, de les que fins al moment només una ha ingressat a la presó, i 82 Mossos han resultat ferits. Dels detinguts, 70 són majors d'edat i 32 menors, que han quedat a disposició de la Fiscalia corresponent, segons les dades dels Mossos. 

Ahir a la capital, unes 6.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, es van concentrar a les 19 h a la plaça Universitat de la capital catalana i van iniciar la marxa una hora després. Pocs minuts després d'iniciar la mobilització, un grupet d'encaputxats van escapolir-se pels carrerons del Gòtic i van llançar pedres contra les finestres del Palau de la Música. Les pedres les van agafar d'unes obres que hi havia a prop de l'edifici i després de l'acció es van dispersar ràpidament. 

 

Imatge principal, Palau de la Música / Europa Press