Inspecció de Treball va sancionar quatre vegades en els últims anys l'empresa IQOXE de Tarragona, de les quals tres van ser per aspectes relacionats amb la salut i la seguretat i l'altra amb les condicions de treball. Ara, després de l'explosió que es va produir dimarts a les seves instal·lacions a Tarragona i que ha causat tres víctimes mortals (dues d'elles treballadors de l'empresa), s'han obert dos expedients més arran del sinistre.

Així ho ha explicat el conseller de Treball, Chakir el Homrani, que ha afegit que els inspectors de Treball estan pendents de rebre l'autorització dels cossos d'emergències per accedir a l'interior de les instal·lacions. El conseller ha garantit que la Generalitat "anirà fins al fons" de la investigació, que ha pronosticat que serà llarga i "complexa".

El Homrani ha explicat que el departament va activar la Inspecció de Treball de Guàrdia just quan es va produir l'explosió, si bé els especialistes d'Inspecció no han pogut accedir a l'empresa perquè les seves instal·lacions estan confinades fins que els cossos d'emergència acabin la seva intervenció i certifiquin que l'accés és segur. El conseller ha reconegut que el procés serà "llarg i complex" per l'estat en què han quedat les instal·lacions d'IQOXE, si bé ha advertit que s'acabaran sabent les causes i responsabilitats del sinistre.

Sancions

Preguntat per l'import de la sanció que es pot imposar en el cas que IQOXE no seguís els protocols d'actuació corresponents, El Homrani ha indicat que s'ha d'analitzar, i que per a això compten amb especialistes en espais confinats i explosions, si bé ha avançat que pot ser una "sanció molt greu" si es detecten irregularitats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat