La Secretaria de Canvi Climàtic de l'ONU ha publicat un informe interactiu ,Impulso per al Canvi, que recull els quinze projectes guanyadors del Premi Acció Mundial Sobre el Clima 2018 com a mostra de diversos exemples de solució al canvi climàtic en diferents zones del planeta.

Per a la secretària executiva de l'ONU Canvi Climàtic, Patricia Espinosa, aquestes iniciatives "recorden al món real que l'acció climàtica no només és possible, sinó que és el camí que s'ha de seguir per assolir els objectius establerts a l'Acord de París".

Un dels projectes és 'Yalla Let's Bike' (Pedalem!), una iniciativa en la qual dones de la ciutat de Damasc (Síria) promouen el ciclisme com a mitjà de transport saludable i sostenible, alhora que s'enfronten a carrers atapeïts i desafien els papers de gènere tradicionals.

L'informe recull també el projecte per a la conservació dels manglars de Sri Lanka, on Seacology, una organització de conservació mediambiental sense ànim de lucre, està ajudant Sri Lanka a convertir-se al primer país en la història en conservar i replantar tots els seus manglars.

Un altre dels projectes és el que realitza el club de futbol Forest Green Rovers, al Regne Unit, on un equip de futbol local està treballant per crear el "club de futbol més verd del món".

L'ONU indica que els elements interactius de l'informe mostren una gran varietat de projectes que competeixen pel Premi d'Acció Mundial sobre el Clima, mentre "donen llum" sobre els notables resultats que aquests ja han aconseguit a tot el món.

El 2018 la iniciativa va rebre un total de 569 sol·licituds per al seu premi anual 'Premi d'Acció Mundial sobre el Clima', on cada regió podia presentar fins a 99 projectes.

El premi es dividia en quatre categories principals, que eren Salut Planetària (58 projectes); Neutralitat Climàtica Ara (29 projectes); Impuls per al Lideratge de les Dones (48 projectes); i Finançament per a Inversions Respectuoses amb el Clima (48 projectes). Tot i així, d'aquestes sol·licituds només es van acceptar 331 projectes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat