Un home de 35 anys resident a Barcelona ha estat detingut i ja ha ingressat a la presó acusat de cinc robatoris a la capital catalana mitjançant el procediment de l'estrebada, mentre circulava amb una motocicleta per la vorera a gran velocitat, amb la qual cosa habitualment feia caure les víctimes.

El detingut, d'origen palestí, està acusat de cinc delictes de robatori amb violència, i està sent també investigat com a presumpte autor de tres robatoris de motocicletes, conducció temerària i sense carnet de conduir, així com d'atemptat a agents de l'autoritat.

La investigació es va iniciar durant el mes de març del 2018 després de les denúncies rebudes per diverses persones que havien estat assaltades pel conductor d'una motocicleta, mentre passejaven pel carrer o estaven assegudes en un banc, que els havia arrabassat la bossa mentre conduïa a gran velocitat per la vorera.


En alguns dels robatoris, les víctimes van patir lesions de diversa consideració després de caure a terra a causa de la forta estrebada del delinqüent per robar-los la bossa.

Després dels reconeixements fotogràfics per part de les víctimes i l'anàlisi de les càmeres de seguretat d'establiments pròxims als llocs on es van cometre els fets, es va poder identificar l'autor dels robatoris.

El delinqüent va ser finalment detingut el passat 10 de maig, poc després d'una altra estrebada, quan tornava al seu domicili.

L'arrestat va passar finalment a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó