Olympe, una influencer francesa de 23 anys, que assegura que té un trastorn d'identitat associatiu (TID) que l'obliga a conviure amb 15 personalitats diferents, ha demanat el suïcidi assistit a Bèlgica. La jove gaudeix de bona salut física, però ho ha demanat al·legant motius psicològics. La petició ha generat molta polèmica perquè la noia ha utilitzat el seu canal de YouTube, on té més de 255.000 subscriptors, per anunciar que vol posar fi a la seva vida a finals d'any. Ja fa anys que en els seus vídeos ha anat explicant els seus trastorns de personalitat. L'any 2020, la jove va compartir diàriament els seus estats d'ànim amb els seus seguidors, 3 anys després ha provocat un gran rebombori en anunciar la seva decisió, segons ha explicat Olympe està esgotada i ja ha contactat amb els metges de Bèlgica, on l'eutanàsia és legal, i el suïcidi es duria a terme a partir de l'últim trimestre de 2023.

Trastorn d'identitat múltiple

La vida de Llilly, com es diu realment la influencer, no ha estat fàcil, una infància traumàtica plena d'abusos va provocar els seus problemes mentals. Olympe ha estat víctima de pedofília i va patir cinc violacions durant la seva adolescència. A més, va viure l'abandonament de la seva família i va passar per fins a 20 famílies d'acolliment en només 7 anys, que finalment també la van acabar abandonant. A l'escola, també va ser víctima d'assetjament durant 14 anys. Arran d'aquesta complicada infància i adolescència va desenvolupar una sèrie de personalitats alternatives que a vegades prenen el control de les seves accions i li provoquen una lluita interior. Alguna d'elles són protectores, però unes altres fràgils, i una d'elles ja va tractar d'autoeliminar-se perquè no podia suportar-ho més.

En un missatge a Instagram que s'ha convertit en viral la jove ha assegurat "la meva vida no és una sèrie de Netflix. No podem debatre sobre la fi". "És la meva vida i és una decisió difícil que he hagut de prendre", s'ha justificat la youtuber, que ha reconegut que està "molt cansada" i que no es tracta d'una decisió impulsiva, sinó que ho ha "meditat molt". "Com tot ésser humà tinc els meus límits i aquests límits han estat portats durant anys fins a l'extrem. No puc passar per més proves. He rebut missatges de persones que em diuen que quin exemple dono als joves, però no puc viure per als altres i fer les coses en funció dels altres", ha indicat. "Estic molt cansada i no li dic a ningú que aquesta és la solució, però aquesta és la meva decisió", insisteix la influencer i insta a aquells amb pensaments foscos a "trobar persones al seu voltant en les quals recolzar-se". En el seu missatge assegura que ja ha contactat amb els metges i vol aprofitar aquest any per "gaudir d'unes certes coses" i no tancar-se al fet que "alguna cosa passi i em faci canviar totalment d'opinió". Encara que dubte que això succeeixi: “He arribat a un punt en el qual ja no puc passar per cap calvari més”, ha conclòs. 

Els metges rebutgen la petició 

Els metges de Bèlgica asseguren que han rebutjat la petició d'Olympe. El doctor de Brussel·les, Yves de Locht, contactat per la jove youtuber, va assegurar al diari francès Le Parisien que les clíniques no eren "distribuïdores d'eutanàsia". "No ens neguem a reunir-nos amb gent com ella, però els expliquem que el procés pot durar mesos o fins i tot anys". El metge va denunciar que Bèlgica estava cansada de ser considerada com un "pavelló de la mort" per a França, on el suïcidi assistit és il·legal, com passa a la majoria d'Europa, excepte a Bèlgica, Països Baixos, Luxemburg, Alemanya i Espanya. A Suïssa es permet el suïcidi assistit, però l'eutanàsia activa tampoc és legal.