La paga de la Generalitat als sanitaris públics continua portant cua. Aquest dijous al matí, un grup d'infermeres de centres privats, algunes d'elles abillades amb EPI, han protestat davant les portes de la conselleria de Salut a Barcelona per haver estat "discriminades" de la paga que rebran els treballadors de la sanitat pública i de les residències geriàtriques.

Organitzada pel sindicat d'infermeria SATSE, la protesta ha inclòs el lliurament d'una carta adreçada a la consellera de Salut, Alba Vergés, en la qual se li diu que les infermeres dels centres privats pateixen desigualtat respecte als professionals dels centres privats concertats de SISCAT.

La representant de SATSE Privades, Eva Cedenilla, ha considerat que "rebre la mateixa paga compensatòria que se'ls ha donat a les residències privades i als centres concertats és simbòlic, però significa un reconeixement a la nostra tasca enfront de la Covid-19".

També ha considerat que "s'ha elogiat públicament la tasca dels professionals de la sanitat privada durant la crisi, però a l'hora de compensar econòmicament la nostra feina cometen l'error de menysprear-nos i discriminar-nos". La infermera ha criticat que s'hagi aprovat un decret que fixa que els treballadors de la privada "no seríem compensats" per la tasca duta a terme durant la pandèmia.

Crítiques a la paga

A més del sector privat, els dos principals sindicats, CCOO i UGT, ja van criticar aquesta mesura del Govern el passat mes de juny​. Ambdues organitzacions sindicals van retreure a l'Executiu de Quim Torra que no negociés la paga amb ells. També van criticar que el Govern no optés per tornar als treballadors les pagues que encara es deuen.

La paga anunciada pel Govern oscil·la entre els 350 i els 1.350 euros i va dirigida als treballadors del SISCAT, és a dir, els centres sanitaris públics, deixant fora als concertats i privats. Es distribuiran segons la categoria professional –medicina, infermeria, resident facultatiu, resident d'infermeria, tècnic sanitari i un altre– i el percentatge de presencialitat durant la crisi –menys del 50%; entre el 50 i el 80% i més del 80%.