Indignació amb la tala vandàlica del famós "arbre de Robin Hood" a Anglaterra, un fals plàtan (Acer pseudoplatanus) que havia crescut durant uns 300 anys al parc nacional de Northumberland al costat del mur d'Adrià —construït pels antics romans al nord del país. Va ser aquest dijous quan l'anomenat Sycamore Gap Tree va aparèixer talat i les autoritats van detenir un adolescent de 16 anys com a responsable dels fets. Els responsables de l'espai natural van assegurar que l'arbre va ser "tombat deliberadament durant la nit".

Sycamore Gap Tree, Arbre Robin Hood a Anglaterra
El famós "arbre de Robin Hood" va aparèixer talat aquest dijous / Efe

El Sycamore Gap Tree es va fer famós per sortir en una escena de Robin Hood: Príncep dels lladres, pel·lícula del 1991 protagonitzada per Kevin Costner. És així com es va convertir en un dels arbres més fotografiats del país, fins al punt que va guanyar el premi d'Arbre de l'Any d'Anglaterra 2016. A més, destacava per estar en un lloc privilegiat: en un capbussament del paisatge, al costat de l'esmentat mur d'Adrià. A continuació, una imatge de com era abans el fals plàtan i l'escena que el va fer famós.

Sycamore Gap Tree, Arbre de Robin Hood a Anglaterra (Wikimedia Commons)
Imatge del Sycamore Gap Tree, abans de ser talat / Wikimedia Commons

Missatges per l'arbre de Robin Hood

Així doncs, la policia del comtat anglès ha informat que un adolescent de 16 anys està detingut en relació amb els fets, que aborden com a un "acte vandàlic". "Aquest és un lloc de renom mundial i els esdeveniments d'avui han provocat commoció, tristesa i indignació en la comunitat local i més enllà", va afirmar dijous en un comunicat el superintendent Kevin Waring. A hores d'ara, es desconeix per què el noi ha decidit talar el centenari Sycamore Gap Tree.

Sycamore Gap Tree, Arbre Robin Hood Anglaterra / efe
Les restes del Sycamore Gap Tree, després de l'acte vandàlic / Efe

Entre les persones que han expressat la seva aflicció per la tala de l'arbre de Robin Hood hi ha la famosa escriptora LJ Ross, natural de Northumberland i autora de la sèrie best-seller de thrillers de suspens romàntic DCI Ryan. "Estic terriblement trista per la pèrdua d'aquest arbre bell i icònic, que va ser escenari del meu segon llibre i una font de pau i inspiració per a molts", ha escrit a Twitter. Així com han passat les hores, Ross ha apujat el to i ha assegurat que el responsable de l'acte vandàlic "tindrà una mort horrible" al seu pròxim llibre. A banda, moltes persones han deixat missatges de condol i homenatge escrits en pedres a les restes del Sycamore Gap Tree.

Sycamore Gap Tree, Arbre de Robin Hood a Anglaterra. Missatges homenatge / Efe
Missatges de condol i homenatge escrits en pedres a les restes del Sycamore Gap Tree / Efe