L'operació tornada de Setmana Santa ha generat situacions de caos entre els usuaris de Rodalies de Catalunya, en un Dilluns de Pasqua marcat per les aglomeracions i retards en algunes de les línies. Durant el matí, l'R3 ha registrat importants alteracions a causa d'una incidència en la línia, mentre que l'R4 ha circulat amb retards de fins a 45 minuts per un problema al sistema de senyalització a Castellbisbal. A banda, diferents usuaris de la xarxa ferroviària s'han queixat de les aglomeracions en les línies de la costa catalana i han denunciat una "manca de previsió" del servei de Rodalies de cara a l'operació tornada, moment en què els trens acostumen a anar plens de gom a gom.

En el cas de l'R3, Rodalies ha informat d'una incidència a les instal·lacions d'Adif a la Garriga a les 12.20 hores, que ha interromput el servei de la línia i ha obligat a gestionar un servei alternatiu per carretera entre Les Franqueses del Vallès i Figaró. Alguns usuaris han carregat contra el servei per haver-los deixat "tirats i sense explicacions durant hores". "El pitjor, cap compensació", ha afirmat un dels afectats a través de les xarxes socials. "Centenars de persones ara a Figaró, sense saber absolutament res. Ni com anar cap a Barcelona ni cap a Vic, ningú sap res de cap bus. Tracteu els usuaris com animals", ha afegit un altre usuari. Gairebé una hora després, Rodalies ha solucionat l'avaria i ha assegurat que hi hauria una "recuperació progressiva d'horaris i freqüències en la línia R3".

Usuaris denuncien aglomeracions als trens de Rodalies

A banda d'aquestes alteracions, els usuaris també han denunciat aglomeracions en alguns combois, principalment en línies costaneres. "Hi ha gent que fins i tot ha baixat del tren de tant ple que anava", ha explicat un usuari a ElNacional.cat que ha agafat l'R16 a Cambrils en direcció a Barcelona. En algunes estacions, els usuaris no han pogut ni accedir als vagons a causa de l'apilotament a l'interior. "A Altafulla i Torredembarra molts ja no intentaven ni pujar i han decidit esperar el següent tren, que ves a saber com anirà de ple també", relata. El dijous, amb l'inici de l'operació sortida de Setmana Santa ja es va viure una situació similar i, per això, molts ciutadans critiquen la falta de previsió de Renfe per evitar deixar gent a terra.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!