Una avaria al Centre de Trànsit Centralitzat ha provocat "importants" retards en el tram ferroviari entre l'Hospitalet i Sants Estació des de les 20.00 hores. Aquest problema tècnic ha afectat les línies R1, R3 i R4 de Rodalies, alterant horaris i recorreguts, en una nova jornada complicada pels usuaris de Renfe. Des d'Adif han lamentat les conseqüències d'aquesta avaria i, segons ha comunicat Rodalies a través d'una piulada, els "tècnics estan treballant per solucionar-la com més aviat millor".

Molts usuaris han expressat la seva indignació a través de les xarxes socials, denunciant la falta d'informació per part de Rodalies. Segons han comentat diferents passatgers dels trens afectats per l'avaria, han patit aturades de més de deu minuts entre parades, canvis de trens, així com llargues esperes. "Una hora per fer dues parades de Plaça Catalunya a l'Hospitalet, canviant de tren durant el trajecte i ni una explicació", ha compartit un usuari de Rodalies. "Tren direcció Sant Vicenç de Calders, fa 10 minuts que estem parats entre Sants i l'Hospitalet sense cap informació. A banda del retard, clar. Algú ens pot dir alguna cosa?", ha preguntat un altre passatger. "Una hora esperant entre Sants i l'Hospitalet i ningú diu res", ha afegit un altre usuari.

El traspàs de Rodalies

Aquesta nova incidència a Rodalies Renfe ha tingut lloc 20 dies després de l'accident a Montcada i Reixac que va posar sobre la taula la seguretat del tren i la petició per part del Govern del traspàs de Rodalies. La Generalitat va demanar una reunió bilateral amb l'Estat "amb celeritat" per tractar la voluntat del Govern de gestionar un sistema ferroviari integral de Catalunya, una proposta que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja havia expressat anteriorment, qualificant-la d'"imprescindible".