Un nou incendi forestal a Castell d'Aro (Baix Empordà) crema des d'aquest migdia en una zona de roca, matolls i arbres, a la muntanya que hi ha entre les urbanitzacions de Can Manel i les Teules. Els Bombers han rebut l'avís d'aquest nou foc a les 12:49 del migdia, i han desplegat un dispositiu per controlar-lo i extingir-lo. Les flames han cremat una superfície aproximada de 71,31 hectàrees. Poc després d'un quart de dotze de la nit, els Bombers han donat el foc per estabilitzat, tot i que durant la nit continuaran les tasques dels equips d'emergència i extinció, però s'ha permès als veïns i veïnes desallotjats tornar als seus domicilis.

Al llarg de la tarda, el dispositiu dels Bombers ha anat augmentant en nombre de dotacions a mesura que les flames creixien, arribant a un operatiu està format per una setantena de dotacions, un total de 76, entre terrestres i aèries. El foc ha afectat una superfície de 71,31 hectàrees, segons les dades provisionals dels Agents Rurals. D'aquesta setantena d'hectàrees cremades, 70,12 pertanyen a terreny forestal i 1,19 a terreny urbà. 

Incendi a Santa Cristina d’Aro, DIRECTE

Els Bombers, preocupats pel flanc esquerre però optimistes

Els Bombers han informat que arran del primer foc s'han detectat altres focus secundaris al capdavant de l'incendi i al flanc esquerre, cap al barranc del Canyet; els serveis d'emergències estan intentant evitar que el foc arribi a aquesta zona. El flanc esquerre del foc és el que més preocupació genera, ja que encara no s'ha pogut perimetrar. 

350 persones evacuades per l'incendi de Castell d'Aro

Els Bombers han ordenat el confinament de la urbanització Can Manel (Castell d'Aro), així com l'evacuació dels veïns de la urbanització les Teules, a Santa Cristina d'Aro, per la proximitat del fum i prevenir així els seus efectes. A la vegada, també s'han evacuat el Resort Hapimag, l'Hotel Mas Torrellas, la masia Can Batet, Can Riera, la zona de Vallvanera i el Club Golf Mas Nou. En total, hi ha unes 350 persones evacuades, que han estat traslladades al pavelló d'esports de Santa Cristina d'Aro i a la sala polivalent de Castell d'Aro. Ambdós municipis, de fet, han activat els seus plans d’emergències municipals per incendis, tal com ha confirmat Protecció Civil. Cap persona ha resultat ferida a conseqüència d'aquest nou incendi forestal. Un cop estabilitzat l'incendi, les persones evacuades han pogut tornar a casa seva. 

L'incendi deixa una enorme columna de fum

El foc ha començat al fons d'un barranc, als afores de la urbanització Can Manel, a Castell d'Aro. No obstant això, les flames han avançat cap a la part superior de la muntanya que hi ha entre les dues urbanitzacions de Castell d'Aro i Santa Cristina d'Aro, i tot i que s'allunya de les cases, evoluciona cap a la part superior d'una muntanya de la Vall d'Aro. L'incendi ha deixat anar una enorme i espessa columna de fum, que els veïns han pogut advertir des de diferents punts de la Costa Brava. 

Incendi Castell Aro
L'incendi de Castell d'Aro (Baix Empordà) ha començat a cremar al fons d'un barranc i deixa veure una gran columna de fum. / Foto: Manu Arias, cedida

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.