Pretenia ser el Nadal més 'il·luminat' que es recorda a Saragossa però ja va començar amb mal peu quan el dia de l'encesa, la connexió wifi amb la que s'havien d'activar els llums va fallar i els errors juntament amb el retard, van espatllar la màgia del moment. Ahir, es va sumar una nova polèmica que ha tingut opinions ben diferents: il·luminar la via comercial del carrer Alfonso I amb els colors de la bandera espanyola per retre homenatge al Dia de la Constitució. Una catifa immensa de 104.000 leds formaven un sostre de 1.040 cintes lluminoses de 10 metres de llargada cadascuna.

llums nadal espanya

Més enllà del nombre de leds, també hi ha la xifra econòmica, en concret 400.000 euros és el que ha costat la decoració d'aquest carrer, un arbre i el passeig de la Independència. El nou govern de dretes amb el Partit Popular al capdavant juntament amb el suport de Ciutadans i Vox, s'ha gastat més del doble del pressupost que l'anterior govern socialista que, malgrat guanyar les últimes eleccions, no sumava majoria.

L'alcalde popular Jorge Azcón es felicita de la iniciativa tot i que ha aclarit que les llums de la 'rojigualda' canviaven a blanc a partir d'avui i tan sols s'utilitzaven pel 6 de desembre, coincidint amb els 41 anys de la Constitució. A Saragossa no han estat els únics que han fusionat el Nadal amb l'espanyolisme. L'antic Casino Mercantil, ara actual seu de Caja Rural de Aragón va seguir l'exemple.

caja rural aragon

Avui però, els qui passegin per Saragossa podran gaudir, senzillament, de la màgia del Nadal.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat