Luis Riu Güell, propietari dels hotels RIU, ha estat detingut a Miami acusat de corrupció, segons han confirmat fonts de la cadena hotelera, que han destacat la "innocència" dels seus executius.

Precisament, RIU Hotels & Resorts ha informat que els seus executius -Luis Riu i el seu vicepresident regional, Alejandro Sánchez, també acusat- són "absolutament innocents dels càrrecs que se'ls imputen" i que confien "que el sistema judicial dels EUA conclourà que aquestes acusacions són totalment infundades". "Els nostres executius desitgen impacientment provar la seva innocència", han afegit.

Segons han detallat, Luis Riu va viatjar des d'Espanya per presentar-se voluntàriament aquest dilluns davant el jutjat, on s'hi presentarien els càrrecs, tal com havia estat pactat i coordinat amb les autoritats locals. Es tracta, han explicat, de part del procediment habitual que aquesta lectura es faci amb l'acusat dret i tal com se li ha vist en les imatges que han estat publicades.

El procediment complet va ser qüestió d'unes hores i el jutge no els va denegar el permís per viatjar. Tots dos executius podran seguir visitant les diferents destinacions internacionals dels hotels RIU lliurement, han remarcat. A partir d'aquest mateix dimarts, Luis Riu reprèn les seves activitats normals.