Quatre hospitals de Barcelona -Clínic, Vall d'Hebron, Quirónsalud i Teknon- figuren entre els deu millors de l'Estat a l'Índex d'Excel·lència Hospitalària (IEH) 2017 que elabora l'Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada, informa en una nota aquesta entitat.

L'índex, elaborat mitjançant enquestes a 1.750 professionals de la salut de tot l'Estat, mesura l'excel·lència en hospitals, tant públics com privats, d'acord amb els resultats i percepcions dels professionals que treballen en els centres o el seu entorn.

D'acord amb l'opinió de la mostra de professionals consultats, la Fundació Jiménez Díaz (Madrid) lidera per tercer any consecutiu l'IEH, mentre que l'Hospital Clínic de Barcelona i La Paz de Madrid es mantenen, respectivament, en la segona i tercera posició del rànquing.

Entre les novetats de l'IEH 2017 destaquen l'ascens de l'Hospital Quirónsalud Madrid a la quarta posició (l'any passat ocupava la setena) i els de l'Hospital Gregorio Marañón i l'Hospital Vall d'Hebron, empatats en el cinquè lloc, i que pugen des de la desena i la vuitena posició el 2016, respectivament. Aquest any entra en el grup dels deu primers per primera vegada l'Hospital Universitari i Politècnic la Fe de València, que es situa al novè lloc.

Els deu hospitals més ben valorats segons l'IEH són: Fundació Jiménez Díaz (Madrid); Hospital Clínic Barcelona; La Paz (Madrid); Hospital Quirónsalud Madrid; Hospital Gregorio Marañón (Madrid); Hospital Vall d'Hebron (Barcelona); Hospital Universitari Clínic San Carlos (Madrid); Hospital Quirónsalud Barcelona; Hospital Universitari i Politècnic la Fe (València); i Centre Mèdic Teknon (Barcelona).

L'IEH de l'Institut Coordenades entén l'excel·lència hospitalària com la suma de qualitat assistencial, servei hospitalari, benestar i satisfacció del pacient, capacitat innovadora, atenció personalitzada i eficiència de recursos, apostant per la sostenibilitat d'un sistema de salut públic, gratuït i de qualitat.

L'Institut Coordenades és un centre d'estudi i anàlisi del disseny i implementació de polítiques públiques i econòmiques, de caràcter independent, no lligat a cap institució política o empresarial.