La Guàrdia Urbana ha detingut un home que va apunyalar a un altre en una baralla entre venedors ambulants al Raval. Els fets es van produir aquest dilluns sobre les dotze de la nit quan més d’una desena de persones participaven en una trifulga al carrer Lancaster amb Nou de la Rambla. Amb aquest cas, ja son cinc els apunyalaments coneguts durant aquest mes d’octubre a Barcelona.

L'origen

Per trobar el motiu de la baralla ens hem de remuntar fins el passat dissabte, quan un venedor marroquí va resultar ferit a l’ull en ser colpejat amb una llauna durant una altra discussió al mateix lloc on es va produir dilluns l’apunyalament.

Les drogues serien el motiu d’aquesta primera trifulga, segons apunta un dels encarregats del restaurant que es troba també al carrer Nou de la Rambla just davant d’on es va produir la baralla. L’home marroquí hauria volgut consumir èxtasi i el camell que li va proporcionar la substància estupefaent l’hauria “estafat amb les proporcions”.

Àvid de venjança, el venedor ambulant marroquí hauria tornat dilluns a mitjanit per barallar-se amb el camell acompanyat de varis companys. L’apunyalament es va produir durant aquest segon conflicte, quan un home -que segons dos veïns del carrer Lancaster podria respondre al nom d’Ahmed- va apunyalar un llauner amb una navalla.

La Guàrdia Urbana va detenir el presumpte agressor, que ara es troba sota custodia dels Mossos. Per altra banda, la víctima va ser traslladada a l'hospital i encara està en observació.

Baralles constants

Segons explica l’encarregat del restaurant i confirmen varis veïns de Lancaster, aquest tipus de baralles entre venedors ambulants son una constant a la zona últimament. “La majoria son paquistanesos i bengalís”, assegura l’encarregat, qui també apunta que cada cop les discussions són més violentes.

Dilluns es va reunir la Junta de Seguretat Local i va acordar que el Departament d'Interior reorganitzarà els Mossos d'Esquadra per incrementar els agents uniformats a les zones fosques de Ciutat Vella. Des de l'Ajuntament ja fa mesos que es demana més policia.