La campanya de l’associació de guàrdies civils Associació Pro Guàrdia Civil (APROGC), que pretén fer arribar a la Unicef els presumptes casos "d'assetjament i humiliació" que, al seu parer, pateixen a Catalunya els fills dels agents d’aquest cos policial, ha indignat les xarxes socials per un tuit en que es compara directament la situació dels escolars catalans amb els nens que van patir l’Holocaust durant l’Alemanya nazi.

En concret, en un dels tuits d’aquesta iniciativa d’APROGC s’assegura que la situació que es viu a Catalunya és prou coneguda, perquè “a Europa ja les hem sofert, durant el règim nazi a Alemanya i la guerra dels Balcans”.

El tuit, acompanyat d’una imatge de nens amb l’uniforme de ratlles dels camps d’extermini nazis no ha passat desapercebut per a la periodista Pilar Rahola, que l’ha titllat de “gravísima, indecent i repugnant banalització”.

A la piulada de Rahola li han seguit tot de tuits denunciant també l’utilització d’imatges de l’Holocaust per comparar-la amb l’escola catalana.