Hazte Oír ha aconseguit retirar l’autobús que exhibia un missatge considerat transfòbic del dipòsit municipal que la Guàrdia Urbana de Barcelona té a Castellbisbal cap a dos quarts de deu de la nit. Després d’haver estat requerits per retirar no només l’eslògan rotulat al vehicle, com els havien demanat al principi, sinó també les siluetes d’un nen i d’una nena que l’acompanyaven, els membres de la plataforma ultracatòlica han pogut marxar amb l’autobús en direcció Saragossa, amb la intenció d’abandonar Catalunya.

A les onze de la nit hauran de parar siguin on siguin, perquè el conductor haurà complert les hores màximes de conducció que permet la llei. Els membres de l’entitat han pagat una taxa inferior a 5 euros per poder retirar el vehicle del dipòsit.

D’aquesta manera acaba un periple que ha començat al matí al peatge de Martorell, quan els Mossos d’Esquadra han aturat l’autobús i l’han acabat immobilitzant per incomplir la llei contra l’Homofòbia. La Generalitat ha obert un expedient sancionador contra l’entitat que pot comportar una multa de 1.700 euros. El president d’Hazte Oír, Ignacio Arsuaga, ha anunciat que l’entitat recorrerà aquesta llei davant del Tribunal Constitucional.

La immobilització de l’autobús ha impedit a la plataforma arribar fins a Pallejà, on havien anunciat que farien un acte per difondre el seu missatge, tot i que des de l’Ajuntament ja s’havia anunciat que s’impediria que es pogués dur a terme.