Qui no té l'app de WhatsApp descarregada en el seu telèfon mòbil avui dia? Aquesta aplicació ha revolucionat el món de la comunicació i, per a molts, s'ha convertit en una eina indispensable per parlar i, fins i tot, treballar. Per això, una incidència en la plataforma pot alterar el funcionament de moltes rutines. Ha caigut WhatsApp avui? A continuació, t'expliquem com detectar si hi ha un problema global a WhatsApp.

✍️ WhatsApp ja permet editar els missatges enviats: així pots fer-ho
 

Ha caigut WhatsApp: què passa?

Una caiguda de WhatsApp és fàcil de detectar, amb indicis evidents. Si quan envies un missatge no t'apareixen un o dos tics blaus i, en el seu lloc, hi veus un rellotge, significa que no s'ha entregat correctament. Pot ser per falta de cobertura, però quan és sistemàtic significa que és un problema de la plataforma. Si vols estar completament segur que es tracta d'un error de l'aplicació, hi ha diferents eines que n'analitzen l'estat a temps real i que, en cas de caiguda de WhatsApp, registren totes les incidències a escala global.

Per posar un exemple, una de les pàgines web més útils per detectar un error a WhatsApp és Downdetector, que mostra si hi ha algun problema a les xarxes socials a través d'un registre d'incidències dels usuaris. En concret, conté una gràfica i, si hi ha una caiguda de WhatsApp, es reflectirà un pic. Això significa que no és problema del teu mòbil, sinó que es tracta d'un error a nivell mundial, que haurà de solucionar la plataforma. També existeix el web Is the service down?, que també mostra un gràfic de les incidències en totes les xarxes socials, en aquest cas geolocalitzades per països.

WhatsApp, la xarxa social més popular

L'aplicació de WhatsApp es va estrenar el 2009, adreçada a telèfons amb sistema iOS, i poc després es va llançar també a Android i Windows. En aquell moment, la xarxa social encara no s'havia convertit en una de les més utilitzades i no va ser fins al 2012 quan es va popularitzar de manera massiva. L'efecte de WhatsApp va canviar la manera de comunicar-se, deixant enrere els serveis d'SMS a través d'Internet. Actualment, aquesta app té dos mil milions d'usuaris mensuals, segons dades de Statista d'aquest gener de 2024.

Fundada per Jan Koum, el febrer de 2014 Facebook, ara Meta, va comprar WhatsApp per 19.000 milions de dòlars i, per tant, ara forma part de la mateixa companyia que Instagram o Facebook.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!