La Selectivitat (PAU) d'aquest any 2023 es farà el 7, 8 i 9 de juny, unes dates que ja s'apropen i segurament els nervis ja són a flor de pell. Una de les principals preocupacions dels estudiants que s'han de presentar a la Selectivitat sol ser els terminis d'inscripció als exàmens i com fer-ho correctament. Donat que hi ha diferents tràmits, terminis i taxes que hauràs de completar correctament per poder fer les proves, t'expliquem com has de fer la matrícula per tenir dret a fer els exàmens, quines són les taxes d'inscripció i les dates per fer-ho.

🕛 Horari de la Selectivitat 2023: quins exàmens de les PAU hi ha cada dia i a quines hores?

 

📚 Els exàmens de selectivitat per temes que t'ajudaran a preparar les PAU del 2023

 

En aquesta edició de la selectivitat, el dimecres 7 de juny els estudiants catalans hauran d'afrontar els exàmens de les matèries obligatòries de llengua castellana i literatura i llengua estrangera i podran triar entre les optatives d'anàlisi musical, ciències de la terra i de medi ambient, cultura audiovisual, física i geografia. Per al dijous 8 de juny està previst l'examen de la matèria obligatòria d'història i de les optatives de dibuix artístic, llatí, matemàtiques, dibuix tècnic, història de l'art, història de la filosofia, literatura castellana i química. En l'últim dia dels exàmens, divendres 9 de juny, s'examinaran de llengua catalana i literatura i de les optatives d'electrotècnia, fonaments de les arts, grec, matemàtiques aplicades a les ciències socials, biologia, disseny, economia de l'empresa, literatura Catalana i tecnologia industrial.

Dates importants per la Selectivitat 2023: inscripcions, exàmens, resultats i revisions

El primer que has de saber si fas la Selectivitat aquest mes de juny són les dates i els terminis, no només dels exàmens, sinó també de les inscripcions i tots els tràmits previs a les proves. A continuació el llistat amb les dates més importants:

  • Matrícula PAU 2023: del dilluns 15 de maig al divendres 26 de maig del 2023
  • On he de fer la prova?: divendres 2 de juny del 2023 es faran públics els tribunals i ubicacions de les PAU
  • Exàmens de les PAU: 7, 8 i 9 de juny del 2023
  • Resultats: 22 de juny del 2023
  • Sol·licitud de revisió de l’examen: del 22 de juny al 26 de juny del 2023
  • Resultats de la revisió de l’examen: del 6 de juliol del 2023
  • Sol·licitud per veure l’examen: del 6 de juliol al 10 de juliol del 2023

Matrícula per les PAU: on fer-la, terminis i taxes

La matrícula de la prova d'accés a la universitat (PAU) es fa al Portal d'accés a la universitat, en els terminis establerts per a cada convocatòria. Per formalitzar la matrícula a la PAU, cal abonar les quotes corresponents i aportar tota la documentació necessària, en funció del teu perfil d'estudiant. Les dates d'inscripció són, per als alumnes que estan cursant enguany 2n de batxillerat, entre el 15 i el 26 de maig. Per aquells que ja tenen el batxillerat o assimilats, la data d'inscripció és entre el dia 2 de maig i el 26 de maig. Finalment, hi ha la matrícula lliure, que és per a alumnes que no cursin actualment 2n de batxillerat a Catalunya ni tinguin un batxillerat cursat a l'estranger, aquesta matrícula es pot fer entre els dies 2 i 11 de maig.

La inscripció a la Selectivitat només serà vàlida si s’han pagat les taxes dins del termini establert. A continuació trobaràs els preus de les diferents taxes que s'han de pagar per fer la inscripció correctament:

  • Taxa ordinària: quota per dret a examen (41,30 euros) + quota de la fase general (68,70 euros) + quota de la fase específica (13,80 euros per examen).
  • Bonificació del 50 %: quota per dret a examen (20,65 euros) + quota de la fase general (34,35 euros) + quota de la fase específica (6,90 euros per examen).
  • Bonificació del 100 %: gratuïta.

Els estudiants que formin part d’una família nombrosa o monoparental gaudiran d’un descompte del 50 % en les taxes de les PAU, sempre que ho acreditin amb la documentació necessària. Les proves seran gratuïtes en el cas dels alumnes amb beques d’estudis a càrrec dels pressupostos generals de l’Estat, persones amb una discapacitat del 33 % o superior, víctimes de violència masclista, víctimes de terrorisme i altres condicions que s'especifiquen al portal del Canal Universitats.