El passat dimarts 24 de gener, agents de la Guàrdia Urbana del districte de Sants-Montjuïc van rebre informació sobre un vídeo que s’havia penjat a la plataforma Youtube on el youtuber Reset  oferia galetes farcides amb pasta de dents a un home que pernocta al carrer.

En el vídeo es podia observar com el noi feia un tractament humorístic, degradant i humiliant de la situació. Aquest material el va penjar en el seu perfil de la plataforma web on té més d’un milió de seguidors i més de deu milions de visites al mes, i d’on treu un profit econòmic.

El mateix dimarts al migdia, agents de Sants-Montjuïc van localitzar a la víctima del vídeo en un carrer del barri de la Marina del Port i li van oferir la possibilitat de denunciar els fets perquè poden constituir un delicte penal.

Els agents també van activar els serveis del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona i el Servei d'Inserció Social (SIS) per si volia acollir-se a algun dels recursos dels quals disposa l’Ajuntament per a persones que dormen al carrer.

Nàusees per ingestió de pasta de dents

L’home els va explicar que el passat 17 de gener se li va apropar un noi d’uns 19 anys i li va regalar un bitllet de vint euros i li va donar unes galetes. Mentre se les menjava, el va gravar amb el mòbil i després va marxar. Al cap d’una estona l’home explica que es va començar a trobar malament i a tenir moltes nàusees.

Mentre els agents parlaven amb ell, va aparèixer al lloc l’autor del vídeo amb la intenció de passar la nit amb l’home, gravar-lo de nou, i demanar disculpes públicament a través del seu canal de Youtube. Els agents van comprovar que duia una motxilla amb sac de dormir, mantes i una càmera dins.

La Guàrdia Urbana va procedir a la seva identificació i va obrir diligències penals on se’l denuncia per un presumpte delicte per infligir un tracte degradant, menyspreant la dignitat i integritat moral d’una persona en risc d’exclusió social. Un delicte que s’agreuja quan es produeix amb la finalitat de distribuir-ho a altres persones a través de mitjans de comunicació i d’internet. La Guàrdia Urbana posarà els fets en coneixement de l’autoritat judicial per si poden ser constitutius d’un delicte contra la integritat moral i d’un delicte d’odi.