La pressió de la Guàrdia Urbana sobre les bicicletes i els patinets elèctrics augmenta. La policia local ha posat en marxa l''Operació Tardor' que, entre d'altres coses, pretén informar ciclistes i patinadors de les restriccions a l'hora de circular. 

Fins a finals de setembre, els agents informaran els usuaris de les bicicletes que està prohibit circular en voreres, andanes i passeigs de menys de 4,75 metres d'amplada, és a dir, a la majoria de carrers de la ciutat.  De moment, és només una informació però a partir del 2019 es multarà els que no compleixin amb el reglament. Fa uns dies, l'Ajuntament de Barcelona va explicar que el gener del 2019 s'aixecaria la moratòria sobre els desplaçaments en bicicleta per voreres. 

Segons ha explicat l'intendent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Carlos Reyner, com es tracta d'un tema nou "es faran actuacions ponderades per donar a conèixer la nova normativa i per fer compatible la mobilitat entre la gent que va a peu i els que utilitzen aquests vehicles".

Dins d'aquesta 'Operació Tardor' també es recordarà als segways, patinets elèctrics i d'altres vehicles de mobilitat personal que no poden circular per les voreres, ho han de fer pel carril bici. En els controls policials que s'han fet avui, especialment al voltant d'escoles i oficines, s'ha informat que circulaven per la vorera i aquells que ho feien a massa velocitat. 

Què diu la normativa sobre patinets i segways?

Els vehicles de mobilitat personal (MVP) de rodes, plataformes o patinets elèctrics de mida petita i lleugera no podran circular per la vorera -tret dels que es dediquen a activitats comercials per accedir als locals de càrrega i descàrrega-. Aquests ginys hauran de circular pels carrils bici, ja estiguin situats a la vorera o a la calçada. Només podran estacionar en les zones habilitades per fer-ho i està prohibit lligar-los a arbres, semàfors, bancs i d'altres elements del mobiliari urbà. 

Més control al transport escolar

Durant aquest mes també es posarà especial èmfasi en el control dels vehicles de transport escolars. Es vigilaran els autocars i microbusos destinats a aquest tipus de transport així com les furgonetes que puguin realitzar-lo sense tenir-ne autorització. No només es controlaran les normes de trànsit sinó si es compleixen els requisits tècnics i documentals.