Noves irregularitats en la gestió de Luis Rubiales al capdavant de la federació espanyola de futbol (RFEF). La Guàrdia Civil  ha detectat un sobrecost en les despeses dels viatges pagats per la federació durant els anys que Rubiales presidia la RFEF. La unitat de Delinqüència Econòmica de l'UCO sosté que “les quantitats declarades i imputades entre Globalia i l'RFEF difereixen significativament, sent notòriament inferiors les declarades per l'ens federatiu”, segons avança aquest dijous la Cadena SER. El sobrecost arribaria als 5,7 milions d’euros. La Guàrdia Civil destaca el vincle personal entre l'amic i soci de Rubiales, Francisco Javier Martín, Nené, i un dels directius de Globalia.

Segons l’informe de la Guàrdia Civil inclòs al sumari, Globalia (societat fundada per Juan José Hidalgo) va guanyar el concurs pel contracte dels viatges de l'RFEF a canvi de 79,5 milions d’euros, que va facturar a través de diferents societats del grup. Per contra, segons la Guàrdia Civil, la federació espanyola de futbol va declarar que les despeses per viatges entre el 2018 i el 2022 van tenir un cost de 73,8 milions d’euros. La diferència és de 5,7 milions d’euros.

Increment dels imports dels viatges

L’informe de la Guàrdia Civil constata que en els pagaments fets per l'RFEF s’observa en els pagaments fets per la federació a Globaliaun increment successiu dels imports en els cinc anys analitzats, que comprenen la situació de pandèmia originada per la Covid-19 i l’any 2021, en el qual la Supercopa d’Espanya es va celebrar en territori nacional”. El gruix de la facturació, 77,5 milions d’euros es van abonar a la societat SEKAI Corporate Travel, abans anomenada Globalia Corporate.

Els investigadors destaquen al seu informe el “vincle personal” que hi havia entre un dels directius de Globalia, Javier Fernández (conegut com a Javier González) i l’amic i soci de Luis Rubiales, Francisco Javier Martín, Nené. Javier Fernández és el gendre del propietari de Globalia, Juan José Hidalgo. Fernández figura com l’apoderat de la societat que controla el 51,58 de les accions de Globalia Corporate.

Sobrecostos denunciats

Va ser arran de la declaració com a testimoni del cap de premsa de la federació, Abel Martín García, que la Guàrdia Civil va començar a investigar els sobrecostos en els viatges de l'RFEF. De fet, aquests sobrecostos haurien provocat desavinences entre el director esportiu de la selecció, José Venancio López Hierro, i el director del departament de viatges de l'RFEF, Antonio Limones. En la seva declaració com a testimoni, Abel Marín Garcia, va explicar que els costos dels viatges abonats per la federació de la selecció absoluta de futbol sala masculí, femení i sub-19 masculí eren superiors als inicialment pressupostats pels hotels i les empreses.

Aquestes noves irregularitats han sortit a la llum l'endemà del retorn a Espanya de Luis Rubiales, que està l'espera de declarar davant la jutge en qualitat d'imputat pels delictes de corrupció en els negocis, administració deslleial i blanqueig de capitals entre els 2018 i 2023 arran dels contractes per jugar la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudí.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!