Després el jutjat d'instrucció número 7 de Martorell hagi arxivat les últimes tres causes contra els professors de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca, l’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC), en veu del seu advocat, Jorge Piedrafita ha lamentat a l’ACN l’arxiu de la causa.

El lletrat representa l’alumna de 1r de Batxillerat que va denunciar la professora que va debatre sobre l’1-O i que l’hauria convidat a sortir de l’aula. Piedrafita ja ha avançat que recorrerà l’arxiu al mateix jutge d’instrucció, perquè considera “acreditat” que hi va haver una “extralimitació de funcions” per part de la professora. 

L’advocat ha subratllat que la docent “va donar un punt de vista exclusiu als alumnes, sense explicar els valors constitucionals, el respecte i acatament a les sentències, i la independència del poder judicial com a valors d’un estat democràtic de dret”. L’advocat considera que aquest posicionament queda demostrat en el moment que el jutge assenyala que els fets es poden investigar per la via administrativa. 

En la mateixa línia, el lletrat ha insistit que el comportament de la docent a l’aula “no pot resultar emparat per la llibertat d’expressió, que no és un valor absolut”. “Dels fets acreditats, es desprèn que sí que hi va haver un detriment i incitació a l’odi als alumnes fills de guardis civils, el qual requereix una resposta jurídica adequada”, ha afegit.