Inspecció de Treball i Mossos d'Esquadra van constatar aquest dilluns a la matinada que Grupo Zeta va desviar la impressió dels diaris Sport i El Periódico de Catalunya a rotatives d'altres grups editors, segons informa el Col·lectiu Ronda, que defensa els treballadors, els quals acusen Zeta de vulnerar el dret de vaga.

Inspecció de Treball va acudir aquest dilluns a la matinada a les instal·lacions de Gráficas de Prensa Diaria (GPD), pertanyent a Grupo Zeta. Els treballadors de GPD se sumaven en aquell moment a una vaga que paralitzava l'activitat de la planta entre les 24 hores de diumenge i les 3 de la matinada de dilluns en el marc del període de consultes de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) iniciat el passat 18 d'abril, l'endemà de fer-se públic l'acord de compra de Zeta per Prensa Ibérica, una de les condicions del qual era extingir els 56 llocs de treball de GPD.

'Sport' i 'El Periódico' impresos

La regulació del dret de vaga impedeix a les empreses desenvolupar qualsevol tipus d'acció que minimitzi l'impacte i la visibilitat de la mateixa vaga. Tot i així, com van constatar l'Inspecció de Treball i els Mossos, Zeta va aconseguir anul·lar l'efecte de l'aturada produint els diaris Sport i El Periódico a les rotatives d'Imprintsa, propietat de Prensa Ibérica, i Bermont, pertanyent al grup Unidad Editorial que edita els diaris El Mundo i Marca, entre d'altres.

A través d'aquesta maniobra, Zeta va preservar les importants edicions del dilluns, que informaven dels resultats de les eleccions generals del dia anterior. A banda de traslladar la producció a tercers, Zeta també va incórrer en una nova vulneració del dret de vaga en obligar els vaguistes a allargar la seva jornada ordinària per a completar la producció.