Els graus de medicina, psicologia, administració i direcció d'empreses, dret, biociències o infermeria, així com els programes relacionats amb les ciències socials i jurídiques, l'arquitectura o la informàtica, han estat alguns dels estudis més demandants pels visitants de la 32a edició del Saló de l'Ensenyament a Barcelona. Pel que fa a la Formació Professional (FP) els cicles de matèries com l'administració i les finances, educació infantil, comerç i màrqueting, ensenyaments artístics, l'esport o els serveis a la comunitat, juntament amb estudis relacionats amb la sanitat com auxiliar d'infermeria o farmàcia també han tingut una gran acceptació. Així ho han revelat les peticions d'informació rebudes respecte a aquests estudis al Saló, que s'acaba aquest diumenge. 

100.000 visitants al Saló de l'Ensenyament

Organitzat per la Fira de Barcelona amb la col·laboració del Departament d'Educació i el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat, la 32a edició del Saló de l'Ensenyament ha rebut la visita de prop de 100.000 alumnes de tota Catalunya amb les famílies i els professors, un 17% més que el 2022 i superant així totes les expectatives inicials, segons ha informat Fira de Barcelona. Els palaus 1 i 2 de la Fira s'han omplert des d'aquest dimecres de joves i famílies. En aquesta edició hi havia un total de 220 expositors que han donat a conèixer l'oferta més gran d'estudis de batxillerat, graus universitaris, estudis superiors, complementaris, de formació professional, art, idiomes i esport per al curs 2023-24. 

Amb un total de 150 activitats, el servei d'orientació a l'alumnat ha estat el gran atractiu del saló. En aquest sentit, en aquesta edició de 2023, més de 18.000 persones (un 56,4% de les quals dones i un 42,9% alumnat de l’ESO) han estat ateses tant als punts habilitats pel Departament d'Educació i el Departament de Recerca i Universitats com als que ha disposat el mateix Saló de l'Ensenyament. Els temes que més interès han creat en els joves han estat: qüestions com decidir entre batxillerat o cicles formatius, les matèries que donen forma al nou batxillerat, les proves d'accés a la Universitat i la nota de tall per entrar-hi.

La pròxima edició del Saló de l'Ensenyament serà del 13 al 17 de març del 2024.

Novetats del Saló de l'Ensenyament 2023

En la 32a edició del Saló de l'Ensenyament de Barcelona s'han presentat una sèrie de novetats per fomentar els estudis de ciència i tecnologia. El saló també ha permès als estudiants conèixer de primera mà l'activitat investigadora del país a l'Espai Ciència. Les noves tecnologies també disposaran d'una zona específica, anomenada Aula de Tecnologies Multimèdia que, de la mà del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM-UPC).

A més, s'han impartit xerrades per a l'alumnat i les famílies així com visites guiades, adreçades especialment als joves de centres educatius que van acompanyats pels seus tutors. I s'ha ampliat l'espai dedicat a les consultes individuals, amb un major nombre de psicòlegs i psicopedagogs experts en orientació. Ells han viscut més de 1.000 trobades individuals. A més, el Departament d'Educació ha habilitat un espai d'autoconsulta que ha comptat amb personal de suport.