Falten al voltant de 9.000 voluntaris quan falta poc més d'una setmana per la celebració de l'11a edició del Gran Recapte el 22 i 23 de novembre, i ajudarà més de 195.000 persones en situació de pobresa. S'espera superar les 4,4 tones de l'any passat.

El Banc dels Aliments ha llançat una SOS: necessita més voluntaris. A la demarcació de Barcelona encara en en fan falta 6.000 voluntaris, mentre que a Lleida, Girona i Tarragona encara falten unes 1.000 persones per assegurar els punts de recollida.

El director de Banc d'Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, assegura que aquest any ha resultat ser un dels més "complexos" en la captació de voluntaris, tot i així, es mostra confiat que, malgrat el "retard" que porten en aquest aspecte, aconseguiran "cobrir" els més de 2.000 punts de recol·lecta d'aliments que hi haurà a Catalunya.

Més necessari que mai

Fatjó-Vilas ha assenyalat que aquest Gran Recapte és més "necessari" que mai, perquè "hi ha pobresa crònica que no s'ha recuperat de la crisi econòmica, i, tot i que la tendència dels percentatges de persones en situació de privació material ha anat a la baixa en els darrers anys, aquest últim any ha pujat del 5% fins al 6,5% ".

Ha admés estar "preocupat", ja que, tot i campanyes com el Gran Recapte i a les tasques diàries de recuperació d'aliments que queden fora del circuit comercial, només poden cobrir "les necessitats nutritives del 30% de les persones que atenen".

Oli, llet i conserves de peix i verdures

La presidenta de la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, Roser Brutau, ha insistit en la importància de recollir aliments de "primera necessitat, com l'oli, la llet i les conserves de peix i verdures", tot i que l'organització ha informat que hi haurà altres formes de col·laborar amb el Gran Recapte.

Aquestes formes de col·laboració alternativa possibilitaran, d'una banda, fer donacions per finançar lots de menjar bàsics (5 euros), familiars (10) i infantils (25); a través de la pàgina web www.granrecapte.com, que romandrà oberta fins a mitjans de desembre.

D'altra banda, els paradistes de cinc mercats de Barcelona oferiran vals de tres euros que hauran de ser lliurats als voluntaris del Gran Recapte per comprar productes frescos com carn, ous i peix. Aquests cinc mercats de la capital catalana seran els del Carmel (Horta-Guinardó), Horta (Horta-Guinardó), el de la Mercè (Nou Barris), el de l'Estrella (Gràcia) i el de l'Abaceria (Gràcia).