El Departament de Territori i Sostenibilitat demanarà explicacions a Renfe per no avisar els viatgers de la protesta de Montcada i Reixac després de l’atropellament mortal d’un jove de 16 anys el dia abans. Demanar explicacions és el pas previ a obrir un expedient informatiu. Segons han indicat fonts del Departament, de moment només es produirà aquesta demanda d’informació.

En declaracions a RAC1, el conseller Josep Rull ha assenyalat que la companyia no va actuar amb “diligència” i afegeix que “hauria hagut d’informar adequadament els usuaris perquè sabia del cert que es tallaria la via", a més d'haver previst "sistemes alternatius” de transport. La protesta va afectar un total de 90 trens de diverses línies i 11.000 passatgers, segons la companyia Renfe.

La manifestació que va tallar les línies R2 i R11 va començar dimecres al vespre i es va allargar unes quatre hores, fins a quasi a la mitjanit, fet que va provocar que els viatgers es quedessin atrapats dins dels combois i arribessin de matinada a les seves destinacions.

A més, els manifestants van tallar una hora l’estació de Montcada i Reixac-Manresa, per on passen les línies R4 i R7. Entre els dos talls, es van produir retards superiors als 180 minuts i als 60 minuts, respectivament.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Montcada i Reixac va assegurar aquest dijous que Renfe era coneixedora de les “possibles afectacions” per les mobilitzacions dels veïns del municipi per demanar el soterrament de les vies després de l’atropellament d’un jove de 16 anys. 

El consistori va qualificar de “falses” les explicacions que la companyia va donar als usuaris afectats. En aquest sentit, l’alcaldessa, Laura Campos, va dir que era “vergonyós i indignant” que Renfe traslladi a l’Ajuntament i als cossos policials “la seva incapacitat d’organització i la manca de previsió del servei sense oferir alternatives als seus usuaris”.