Les obres per retirar les concertines a les tanques frontereres de Ceuta i Melilla començaran abans que acabi aquest mes i suposaran a més la construcció de nous trams de tanca a les zones de més vulnerabilitat amb un increment de fins a deu metres d'altura.

Segons informa el Ministeri de l'Interior, les obres, en les quals s'invertiran 18 milions d'euros, tindran una durada de deu mesos i permetran l'eliminació de les concertines i la seva substitució per altres elements "més segurs i menys cruents".

Es tracta d'una de les mesures del Pla de Reforç i Modernització del Sistema de Protecció Fronterera Terrestre a Ceuta i Melilla aprovat en Consell de Ministres el gener d'aquest any, que disposava d'un pressupost de 32 milions d'euros. Del total del pressupost (en concret 17,8 milions), 8,3 milions es destinaran a la tanca de Ceuta i 9,5 a la de Melilla, i suposaran un reforç de la seguretat a tota la tanca fronterera.

Aquesta actuació forma part d'un pla per incrementar la seguretat del perímetre fronterer, ja que, segons subratlla Interior, des del 2006 només s'han fet reformes concretes per reparar danys produïts per la climatologia o per les entrades de persones. D'aquesta manera, afegeix el Ministeri, l'actuació a les tanques és "la primera d'entitat estructural i modernització tecnològica que es duu a terme en els últims 13 anys".