La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha avançat aquest dimarts que el govern espanyol oferirà "les pròximes hores" una solució a l'Open Arms davant la situació d'"emergència humanitària" i perquè Espanya "no mirarà cap a una altra banda com està fent el ministre Matteo Salvini".

En una entrevista a RNE, Robles no ha revelat si aquesta opció passa pel trasllat dels immigrants amb avió com ha sol·licitat l'ONG i ha assenyalat que serà l'alternativa que el Govern entengui "la millor i més adequada des del punt de vista humanitari".

Robles ha precisat que "no és el moment d'entrar en debat amb l'ONG" Open Arms i ha insistit que s'intentarà una solució "possibilista" perquè el Govern espanyol "no callarà".

En aquesta línia, Robles ha lamentat que ministres com Salvini "presumeixen davant el drama humà i digui que els immigrants no entren a Itàlia".

També ha instat la Comissió Europea que en la pròxima reunió del Consell Europeu de Ministres d'Interior es plantegi aquest tema: "No es pot mirar cap a una altra banda".