La Generalitat destinarà 900.000 euros i mobilitzarà 1.343 treballadors per a la repetició de les oposicions fallides de finals d'abril, subcontractades a l'empresa privada Cegos i envoltades en un gran escàndol i rebombori pels nombrosos problemes organitzatius i incidències que van obligar el Govern a anul·lar els resultats i tornar a convocar les proves. Funció Pública assegura que hi ha hagut un "esforç important" per preparar aquesta nova convocatòria i fan una crida a la tranquil·litat: "Que els aspirants estiguin tranquils, que tot anirà bé", ha afirmat la secretaria d'Administració i Funció Pública, Alícia Corral, aquest dimecres en roda de premsa. Segons Corral, les proves es desenvoluparan "amb total seguretat". 

La primera de les proves es farà el dissabte 1 de juliol amb la convocatòria d'agents rurals, execució penal i laborals transversals, on concorreran 3.648 aspirants. Aquests exàmens coincidiran amb les proves extraordinàries de docents. El dissabte següent, 8 de juliol, es completarà la prova amb 9.886 aspirants i 1.344 places en joc, per als cossos de tècnics generals, juristes, economistes, administratius, psicòlegs, enginyers i veterinaris. 

Sobre el desenvolupament d'aquestes segones oposicions, Funció Pública ha reiterat l'"esforç important" per preparar les proves i ha avisat que es controlaran les entrades i sortides, l'ús de mòbils i que només es podrà ocupar el 50% de les aules. La secretaria Corral ha assenyalat que els funcionaris i personal fix de l'administració que voluntàriament estan ajudant a dur-ho a terme "han rebut una formació exhaustiva amb totes les previsions d'incidència que puguin haver-hi" i que estan "preparats". La correcció dels exàmens test la farà el personal de la Direcció General de la Funció Pública sota supervisió dels membres dels tribunals, i la secretària afirma que s'ha reforçat el programa de correcció. Es preveu que el procés selectiu finalitzi a la fi de 2023.

Desastre als exàmens d'abril

El Govern va deixar sense efecte les proves del concurs oposició d’estabilització del 29 d'abril i va acordar tornar-les a fer després de constatar "irregularitats greus durant la realització dels exercicis". Els aspirants van denunciar retards generalitzats, manca d'exàmens, classes atapeïdes, violacions d'anonimat i diverses incidències que van provocar la cancel·lació d'algun dels processos in situ. Corral ha afirmat que Funció Pública ha rebut 4.136 formularis d'incidència. 

A hores d'ara, la Generalitat encara no ha comptabilitzat quina serà la indemnització que reclamarà a l'empresa encarregada d'organitzar la convocatòria, Cegos, però sí que ha calculat que serà de com a mínim 2,1 milions d'euros, resultats de la imputació de la responsabilitat patrimonial (1,2 milions) i de la despesa extra per a repetir les proves (900.000 euros). El total no està tancat perquè falta per quantificar els danys reputacionals a la institució.