El Govern ha respost a l'anunci fet divendres pel govern espanyol sobre el retard en l'arribada del tren llançadora a l'Aeroport Barcelona-El Prat, que ja se situa més enllà del 2018.

En una atenció als mitjans de comunicació aquest dissabte, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat que, un cop estiguin enllestides les obres, serà FGC qui gestionarà el servei ferroviari. "Nosaltres som els titulars de la competència, nosaltres podem decidir quin operador volem", ha assenyalat el conseller Rull, qui ha destacat que, de la nova xarxa que es vagi incorporant del servei de Rodalies, "nosaltres anirem adjudicant sempre el servei a FGC" per la seva "solvència i excel·lència".

Sobre el fet que la notícia del retard del tren llançadora al Prat la donés a conèixer el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en una visita a les obres acompanyat de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, Rull ha indicat: "Si han de venir per anunciar més retards, que no vinguin".

"En tot cas que ho expliquin des de Madrid", ha afegit al conseller, qui ha recordat que, en una anterior visita a Catalunya, el ministre ja va anunciar un altre retard, en aquest cas en els treballs al corredor Vandellòs-Tarragona.

Josep Rull ha fet aquestes declaracions en el decurs d'uns visita a l'estació de Sarrià dels FGC, un cop completades les obres d'adaptació per a persones amb mobilitat reduïda.

Totes les estacions d'aquest operador ja estan adaptades en un 99%, i només manca l'estació del Putxet, que es preveu que estigui enllestida a la primavera. D'aquesta manera, Ferrocarrils de la Generalitat serà la primera xarxa de Catalunya completament adaptada.