El cap de setmana vinent comença la 68a edició de Girona Temps de Flors 2023 i el centre històric de Girona s'omplirà de flors, jardins i activitats per gaudir de la primavera en unes jornades que la ciutat prepara des de fa mesos. Si en altres anys les temàtiques principals de les jornades han estat el drama dels refugiats, la solidaritat amb els presos o la pandèmia, aquest any la temàtica principal que marca les jornades és la sequera que pateix Catalunya. Aquí t'expliquem tot el que has de saber sobre Girona Temps de Flors 2023: les dates, els horaris i les activitats.

Una primavera marcada per la sequera

El tema principal de Girona Temps de Flors 2023 serà la sequera. Per adaptar-se a la situació de manca d'aigua que pateix Catalunya aquest any, la festa s'adaptarà i els muntatges i jardins s'han fet amb flors que requereixen poca aigua. Segons ha informat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també s'han habilitat una vintena de dipòsits que s'ompliran d'aigua freàtica per regar els 126 espais que hi haurà aquest any.

Per primera vegada i amb motiu de la sequera, l'Ajuntament de Girona ha organitzat una jornada formativa pels voluntaris que participen en la festa, amb la qual es vol "ensenyar nocions bàsiques per al tractament adequat de les plantes vivies i aprendre com cuidar-les en època de sequera". 

Nous espais habilitats i projectes per tota la ciutat

La 68a edició de Temps de Flors inclourà nous espais florals. Per primera vegada es podrà visitar l'antiga sala de ball Odeon, situada a la pujada de Sant Domènec. També s'obriran el Museu d'Història de Girona, la Casa Lleó Aviney, l'esglesia de Sant Lluc, l'edifici Díaz Tarragó, la Casa Martínez Davalillos i el Museu d'Història dels Jueus.

En total hi haurà 126 projectes florals repartits en 106 espais, situats sobretot al Barri Vell de Girona. Tot i que aquest s'han ampliat les zones més enllà del centre i hi haurà muntatges a 12 barris més: Can Gibert del Pla, Carme, Devesa, Eixample, Les Pedreres, Mercadal, Montilivi, Palau-sacosta, Santa Eugènia, Sant Narcís, Taialà i la Vall de Sant Daniel. També hi haurà actuacions musicals, projecció de curtmetratges, ballada de sardanes, portes obertes als museus de la ciutat i exposicions. Es pot consultar una agenda d'activitats a la pàgina web Girona Temps de Flors. 

Tres recorreguts i el Barri Vell amb un circuit tancat

L'organització de la festa ha preparat tres recorreguts diferents per visitar tots els muntatges de flors, que recorren els principals eixos comercials i les zones verdes de Girona. També, al Barri Vell s'ha habilitat un circuit tancat amb un punt d'entrada i un de sortida per "garantir la bona fluïdesa", segons ha informat el consistori municipal. 

Per l'Ajuntament de Girona, la festa és un "gran aparador" per la ciutat, un "motor econòmic vital" per l'hostaleria i el comerç i "un espai de creació i de talent artístic". 

Dies i horaris

Girona Temps de Flors 2023 durarà del dissabte 13 al diumenge 21 de maig. Els espais florals estaran oberts cadascun dels nou dies de 10h a 22h, mentre que els dissabtes 13 i 20 i el dimecres 17, estaran oberts fins a les 24h de la nit. 

Mobilitat

Amb motiu de les festes, la línia de bus urbà de Girona tindrà un horari especial. La línia 7 ampliarà l'horari habitual i circularà també els dissabtes i diumenges del 13 al 21 de maig. I els diumenges 14 i 21 de maig només circularà entre la plaça del Poeta Marquina i el carrer de la Muralla. L'Ajuntament de Girona aconsella als visitants que vinguin de fora de la ciutat amb cotxe privat, ho deixin estacionat als afores de la ciutat i accedeixin al centre caminant o en transport públic.