La cap de llista de JxCat i actual alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha estat reelegida per a un nou mandat, per bé que haurà de governar en solitari i en minoria i lluny de la majoria absoluta, fixada en catorze regidors. La candidata ha superat la possibilitat que s’articulés una majoria alternativa, tot i els intents de bastir-ne una encapçalada pel cupaire Lluc Salellas o una altra que inclouria un acord entre ERC i el PSC a la que els republicans finalment han preferit no afegir-s'hi.

Finalment, tots els grups han votat el seu propi candidat, de manera que Madrenas ha estat reelegida amb el suport només dels seus nou regidors, en ser la candidata més votada. Madrenas ha promés la Constitució espanyola "per imperatiu legal". El ple ha estat un dels primers del dia, ja que ha començat a les onze del matí.

El candidat de Guanyem Girona-Alternativa Municipalista, Lluc Salellas, ha obtingut sis vots; la socialista Sílvia Paneque ha explicat també amb sis suports; el republicà Joaquim Ayats n'ha obtingut quatre, i el candidat de Cs, Daniel Pamplona, ha estat el menys votat amb dos suports.

Madrenas va accedir a l'alcaldia de Girona al març de 2016 quan el llavors alcalde, Albert Ballesta, va deixar el càrrec al que havia accedit gairebé dos mesos abans, després que Carles Puigdemont deixés l'Ajuntament per presidir la Generalitat de Catalunya.