El judici contra el regidor de la CUP de Barcelona Josep Garganté per coaccions al metge que va atendre un manter davant la Guàrdia Urbana no ha durat ni 5 minuts. El metge ha acabat renunciant a denunciar Garganté i el jutge ja ha dictat una absolució per falta d'acusació.

De fet, el metge ha dit, només començar la vista, que no havia presentat cap denúncia. Però en la seva declaració just després dels fets, estava marcada la casella de denúncia. Però el metge ha exposat: "Jo no he presentat cap denúncia".

Eduardo Cáliz, advocat de Garganté, ha concretat que els fets s'emmarquen en "una conversa en el marc d'un hospital" i lamenta que "el ministeri fiscal i les acusacions es preocupin més per això que per l'aplicació del protocol d'Istanbul per a la prevenció de la tortura", que preveu que els ferits, detinguts o no, no poden rebre el reconeixement mèdic en presència policial.

El metge admet pressions de Garganté

El jutge li ha preguntat si tenia interès a presentar la denúncia i el metge ha renunciat i ha remarcat: "No tinc cap interès". El que sí que ha dit el metge quan ha començat la vista s'ha entès que Garganté li va demanar canviar l'informe: "Va voler que jo posés una cosa a l'informe mèdic que no era veritat".

Per tant, no hi ha denúncia i no hi ha procés penal contra Garganté, que ha sortit de la sala eufòric i carregant contra la Guàrdia Urbana, els grups polítics de l'Ajuntament de Barcelona i els mitjans de comunicació: "Avui tremenda bufetada s'endú el muntatge policial, tremenda bufetada s'endú el muntatge mediàtic per fer-nos culpables abans d'hora".

 

 

Dins la sala, Garganté i el metge han creuat quatre paraules just quan el jutge ha donat per acabat el judici. "No va ser una cosa contra tu", ha dit el metge.

 

 

Muntatge policial i mediàtic

El regidor de la CUP ha anunciat que ara es demanaran responsabilitats als grups polítics que van demanar la dimissió de Josep Garganté i als sindicats policials. Garganté manté que va ser la Guàrdia Urbana que "per fer el seu expedient va utilitzar 16 agents i que quan ha estat davant el jutge el mateix metge ha dit que no tenia intenció de tirar endavant la denúncia i que mai havia tingut aquesta intenció".

Ara la Fiscalia o el mateix Josep Garganté podrien demanar responsabilitats i una investigació a la Guàrdia Urbana. El metge també podria denunciar una suplantació d'identitat pel fet que es va cursar una denúncia que mai va arribar a presentar.

El vídeo que ha portat Garganté a judici

josep gargante cup
Barcelona Garganté, a judici Gemma Liñán