El ministre de Transició Ecològica i Solidària de França, Nicolas Hulot, ha presentat un “pla climàtic” que serà estructurat en els pròxims cinc anys i que té l’objectiu de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle a França. Entre altres mesures, ha anunciat l’objectiu d’acabar amb la venda de cotxes de gasolina i dièsel per l’any 2040.  També ha  proclamat la fi, per l’any 2022, de la producció d’electricitat a partir de carbó i les inversions de 4 mil milions d’euros per lluitar contra la precarietat energètica.

Hulot ha parlat de l’amenaça de la contaminació pels ciutadans francesos, que ha qualificat de “difusa” per la dificultat de mesurar científicament els seus efectes. També ha instat als ciutadans a prendre consciència de la responsabilitat col·lectiva d’aquest problema que afecta a tots els nivells de la societat francesa.

Prima per comprar un vehicle menys contaminant

El primer anunci important del nou pla d’inversions del govern francès és que les famílies més pobres es beneficiaran d’una prima per tal d’afavorir el reemplaçament de cotxes dièsel d’abans del 1977 o gasolina abans del 2001 per cotxes més nets. Tot i això, no s’ha especificat l’import d’aquesta prima.

Cotxes Volvo, tots elèctrics

El fabricant d’automòbils Volvo ha anunciat a través d’una nota de premsa que, a partir de 2019, tots els cotxes de la marca tindran un motor elèctric. D’aquesta manera, han marcat el final històric dels cotxes que tan sols tenen motor de combustió interna i situen l’electrificació al centre del futur de les empreses automobilístiques.