El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha anunciat que donarà a les comunitats autònomes que ho desitgin la capacitat regulatòria d'atorgar llicències als vehicles de lloguer amb conductor (VTC). Ábalos ha anunciat aquesta iniciativa després dels recels i reticències manifestades per diversos governs autonòmics davant de la mesura, per considerar que, d'aquesta forma, només se'ls traspassava el conflicte del sector.

Això vol dir que el Ministeri no transferirà a les comunitat autònomes la competència d'atorgar llicències VTC. "No es transferiran les competències en VTC, sinó que es donarà als governs autonòmics que així ho desitgin capacitat regulatòria en la matèria", ha declarat el ministre que espera tenir llista al setembre la normativa necessària per a això.

A més, durant la reunió, de més de tres hores de durada, Foment i les comunitats han acordat donar-se un termini de tres mesos per dissenyar conjuntament mesures amb què es torni a reequilibrar als sectors del taxi i el VTC en funció de la proporcionalitat que estableix la llei, això és, que existeixi una d'aquestes llicències per cada trenta taxis.

Ábalos considera que es tracta de mesures que "han de permetre recuperar la normalitat", és a dir, que els taxistes aixequin la vaga indefinida que mantenen des del passat cap de setmana. "Hem respost als gestos que se'ns demanaven", ha assegurat, per demanar als taxistes confiança i que se sumeixen al diàleg.

"No hi ha res que es pugui fer a més curt termini", va afirmar el ministre amb referència a la reclamació de mesures concretes i de curt termini que vénen demanant els taxistes per frenar l'expansió dels VTC, que actualment sobrepassen àmpliament la ràtio fixada en la llei.