Uber torna a operar a Barcelona des d'aquest matí, en concret la flota actual és de 120 vehicles. Ho ha explicat el portaveu de la plataforma a Espanya, Yuri Fernández, en una entrevista a RAC1, on també ha exposat que si han tardat a tornar a la ciutat ha estat perquè "no volíem arribar fins que no hi tinguéssim un bon servei".

Els taxistes ja han advertit que no es quedaran de braços plegats davant del retorn de la multinacional i que tornaran a mobilitzar-se per defensar els interessos del sector, és per això que Fernández els ha volgut estendre la mà: "La nostra intenció és col·laborar amb el sector del taxi. Passarà naturalment però com abans ens hi posem, millor per tots".

El portaveu ha indicat com funciona el servei: "No són treballadors d'Uber, sinó treballadors d'empreses o autònoms que es connecten i desconnecten quan volen a la nostra plataforma". Tot i haver deixat clar el funcionament del seu servei s'ha mostrat comprensiu amb el sector del taxi i la seva lluita: "És molt normal que hi hagi preocupació al sector del taxi pels canvis radicals tecnològics i sociològics que s'estan produint".

En la mateixa línia, Fernández s'ha ofert a obrir un debat de transició perquè els taxistes que hagin comprat llicència fa poc no es quedin enrere.