El fiscal reclama 22 anys de presó per quatre delictes d'abusos sexuals a Joaquim Benítez, el pederasta del conegut cas dels Maristes de Barcelona. També es demana per l'home 14 anys d'inhabilitació de la professió de docent que tingui relació amb menors d'edat i 70.000 euros d'indemnització per a les quatre víctimes, exalumnes dels Maristes. 

L'escàndol d'abusos sexuals a menors al Col·legi dels Maristes Sants-les Corts de Barcelona va ser destapat a inicis del 2016. Segons el professor d'educació física acusat, l'escola era coneixedora dels fets des del 1990, cosa que el centre sempre ha negat.

El cas d'abusos sexuals es va destapar amb la denúncia d'un pare, que va encadenar les denúncies d'altres víctimes afectades. Es van rebre 43 denúncies contra 12 docents i un monitor de menjador de tres centres diferents de maristes.

La majoria de les denúncies van ser arxivades per la prescripció del delicte pel pas del temps, tot i que tres dels professors -Benítez, entre ells- fins i tot van confessar els fets.