Un cas greu de racisme a la policia catalana. La fiscalia de la secció de Delictes d’Odi demana tres anys i sis mesos de presó a un caporal i cinc agents dels Mossos per agredir i insultar un jove de color, en una actuació a Sant Feliu Sasserra (Bages), el gener de 2019. A més, el fiscal sol·licita que siguin inhabilitats com agents dels Mossos i de policia local durant quatre anys i indemnitzin el jove amb 10.000 euros, i en fa responsable civil subsidiari a la Generalitat. Els agents, de la unitat ARRO, van ser traslladats, però no suspesos, tal com exigia el Parlament. Ara, els advocats dels agents han de presentar els seus escrits de defensa, i l’Audiència de Barcelona fixarà la data del judici.

Els fets van passar el 10 de gener de 2019, quan el caporal i els agents, de l’Àrea Regional de Recursos (ARRO) de la regió policial central van rebre un requeriment judicial per actuar en un delicte lleu d’ocupació en una fàbrica abandonada al carrer Manresa, de Sant Feliu  de Sasserra. Allà van trobar el jove, Wubi, i -segons el fiscal, Ramon Menac- “de comú acord, amb ànim de menyscabar la seva integritat física i moral, amb profund refús vers el color de la seva pell, el van empentar, va caure a terra i li van propinar de nou diverses puntades de peu a l’alçada de les costelles i lumbars, A més un agent el va agafar del cap i el van picar contra el terra en diverses ocasions”. En l’escrit d’acusació, el fiscal també reprodueix  els insults que li van dir mentre el detenien. “Tu ets un mono, això és el que ets”, “ets xusma de merda”, “Kunta tens plantació de maria?”, són algunes frases que li van dir mentre el detenien. El noi va demanar que no li peguessin més. Per tot això, el fiscal els considera autors d'un delicte d'atemptat greu contra la integritat moral amb l'agreujant de racisme, i demana per a cada un d'ells una condemna de tres anys i sis mesos de presó. I  també els fa autors d'un delicte lleu de lesions a pagar una  multa de 1.800 euros. Les entitats van convocar una manifestació contra les agressions racistes a Manresa, el 2020.

En actiu

L’estiu del 2020, el Departament d'Interior va anunciar que mantenia en actiu els sis mossos d'esquadra investigats per l'agressió racista ocorreguda a Sant Feliu Sassera, tot i la proposta del ple del Parlament que instava a apartar-los del servei. Llavors el responsable d’Interior, Miquel Buch, descartava acordar la suspensió d'ocupació i sou dels agents imputats per evitar imposar una "mesura irreversible" a quatre agents innocents, atès que encara no s'ha pogut discernir qui són els dos autors de l'agressió racista.  Ara, ha quedat clar que a la fiscalia acusa els sis agents, i només a dos que l'haurien picat. El cos dels Mossos va lamentar els fets, que va qualificar d'"aïllats". Ara, els sis agents són a un pas de judici i continuen en actiu, tot i que  fent tasques d’oficina.