El cap dels Mossos, Eduard Sallent, s'ha dirigit a tot el seu cos a través d'una carta arran de les gravacions que, un any després, han revelat l'agressió racista d'una patrulla a un jove negre durant un desallotjament a Sant Feliu Sasserra, Bages. Tal com avança Aquí Cuní a Ser Catalunya, Sallent ha escrit una carta extensa perquè tenia la necessitat de sortir i explicar als agents que s'hagin pogut sentir indirectament senyalats i esquitxats. Així doncs, subratlla: "Són casos aïllats que ens perjudiquen enormement perquè generen recel en la professionalitat de la nostra feina i desconfiança de la ciutadania vers la policia" i afegeix: "Sé que quan vàreu sentir la gravació vau sentir també vergonya i indignació per una conducta que no ens representa i que atempta contra la professionalitat i la bona feina que quotidianament duem a terme".

Sallent també recorda que com a màxim responsable d'una "policia democràtica" no tolerarà cap mena de conducta racista o xenòfoba que atempti contra els principis deontològics de la policia. I acaba la carta fent una petició. Demana a tothom que tractin a la gent "de manera apropiada i s'utilitzi un llenguatge neutre en tot moment perquè no es permetin actituds discriminatòries". D'aquesta manera, Sallent creu que també es poden combatre els prejudicis i fugir d'opinions personals. 

El desencadenant de la polèmica va ser que en el desallotjament citat del passat 10 de gener del 2019, els agents van emmanillar el jove, van endur-se'l a l'aparcament de l'edifici i van agredir-lo i vexar-lo amb actituds racistes i xenòfobes i crits com "mono" o "negre de merda". Els àudios han generat una gran polèmica. La presumpta agressió dels sis agents ha provocat que, de moment, els hagin canviat de destinació.