La fiscalia demana fins a 8 anys de presó per a cinc detinguts a Girona durant els disturbis en protesta de l'empresonament del raper Pablo Hasél. La fiscalia els acusa de formar part del grup que va fer barricades al carrer Santa Clara i llançar pedres, llambordes i ampolles de vidre contra els Mossos d'Esquadra des de l'altra banda del pont de Pedra i la zona propera a la plaça del Vi. Tots cinc, quatre nois i una noia, s'enfronten a condemnes per desordres públics i atemptat contra l'autoritat. A ella, per a qui l'acusació reclama la pena més alta, també se li imputen resistència i lesions, perquè hauria agredit els policies que l'arrestaven. El judici s'havia d'haver celebrat aquest mateix dimecres a l'Audiència, però s'ha suspès perquè dos dels acusats no han comparegut, informa l'ACN.

Demanen presó per als cinc joves d'entre 20 i 24 anys

Els Mossos d'Esquadra van detenir els cinc joves la nit del 17 de febrer del 2021. Aquell vespre s'havia convocat una nova concentració davant la Subdelegació del Govern a Girona en protesta per l'empresonament del raper lleidatà. Hi van participar unes 300 persones, que van llançar ampolles i pirotècnia contra la línia policial que envoltava l'edifici. Quan els Mossos d'Esquadra van avançar-se, els concentrats es van dispersar i la situació va acabar en disturbis, que es van estendre pel carrer Santa Clara, el pont de Pedra i part del Barri Vell. Segons recull l'escrit de fiscalia, tots els acusats-- amb edats compreses entre els 20 i els 24 anys-- hi van participar d'una manera o altra. A dos dels joves, el ministeri públic els relaciona amb el grup que va muntar barricades al mig del carrer Santa Clara, amb fustes i material d'obra que van agafar de l'antiga central del Molí. "De manera coordinada, van apilar taulons, pedres i altres objectes", recull l'escrit d'acusació. Després, continua la fiscalia, el grup va creuar el pont de Pedra i es va desplaçar fins a la Rambla, "on van arrencar llambordes i les van fragmentar contra el terra" per fer-les servir de munició.

Formaven part de "la massa de persones"

Als altres dos joves i a la noia, la fiscalia els acusa d'estar enmig de "la massa de persones" que van dur a terme "una agressió col·lectiva directa" contra els antiavalots i els van increpar. Al seu escrit, concreta que a la zona compresa entre la plaça del Vi i el carrer Argenteria, ells tres van llançar ampolles de vidre o pedres contra la línia policial. A més, la fiscalia també concreta que, quan els Mossos d'Esquadra van anar a buscar la noia després de veure com els llançava pedres, ella es va resistir a la detenció. Explica que va fer anar els agents per terra, que a un li va retorçar el canell i que va començar a donar "puntades de peu voladores" perquè no l'emmanillessin. La situació, especifica l'escrit, va generar que diversos dels concentrats increpessin la policia, els hi llancessin ampolles i que algú, des d'un balcó proper, els tirés un test.