La Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022 s'apropa. Serà la 76a edició d'aquest Mercat de Nadal del Baix Llobregat. Una vegada més, necessitaràs tenir a mà el programa i el seu mapa (tenim els 2 documents en PDF!) perquè una de les particularitats d'aquesta fira és que és molt gran: aquest any de nou es divideix en 2 grans seccions (Nucli Antic de Sant Boi i la Muntanyeta) i aquestes, al seu torn, tenen un munt d'espais diversos i diferents. Necessites una guia de la Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022 amb horaris, mapa, concerts, programa en PDF…? Doncs aquí la tens!

Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022: Horaris, dates i espais

La pàgina oficial de la Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022 confirma que aquest mercat de Nadal tindrà lloc durant els dies 6, 7 i 8 de desembre. Quant els horaris, tot i que encara no hi ha res confirmat, aquesta fira no sol tenir un horari fix sinó que cada espai o activitat obre i tanca en hores independents.

En aquest sentit, aquí tens els espais confirmats per a l'edició d'aquest any. Els hem distribuït en les 2 àrees principals: Nucli Antic i Muntanyeta.

Nucli Antic de Sant Boi

 • Planter i Jardineria: és la fira anual on els visitants poden comprar plantes de tota mena. No tots són de temàtica nadalenca
 • Fira de Nadal: en les seves parades podràs tafanejar i comprar objectes, ornaments i decoracions nadalencs.
 • Mercat gastronòmic: on tindrà lloc activitats com ViCult (explicat més a baix), la 7a mostra de Foodtrucks, la 8a fira de la cervesa artesana, la segona de Firavins (especialitzat en vins) i el Pessebre Artístic (a l'Església).
 • Parades d'artesania: per si t'interessa comprar productes artesans, amb un toc proper i original.

Muntanyeta

 • Mercat d'art jove: un espai de promoció per als joves artistes on també es convida als més joves a crear i experimentar en l'àmbit cultural.
 • Carpa sostenible i saludable: amb Carpa Fresca, l'estand municipal, l'espai d'entitats...
 • Esplais Joves, Instituts, Entitats i Associacions
 • Automoció i Mobilitat Sostenible: amb la participació de marques o franquícies com Skoda Lampis o Renault Ros.
 • Pavelló comercial: amb parades centrades en alimentació o a promocionar marques com Crossfit Sant Boi o Thermomix.
 • Bars - Entitats locals
 • Espai familiar: amb taller de granja, tallers familiars, el rocòdrom...
 • Amfiteatre: amb d'altres i actuacions encara pendents de confirmar
 • Atraccions: encara pendents de confirmar

Programa i mapa de la Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022 en PDF

Com ja s'ha comentat més amunt, un dels trets distintius d'aquesta fira de Nadal és que està dividida sempre en 2 grans seccions: una part de la Fira de la Puríssima passa en el Nucli Antic de Sant Boi i l'altra part en una zona coneguda com la Muntanyeta. No temes que hi ha un servei gratuït d'autobús anomenat Firabús que traslladen constantment als visitants d'una secció a l'altra. Però, a causa d'aquestes circumstàncies, aquí un mapa és més important que mai. Pots donar un cop d'ull al mapa de la Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022 de més a baix o fer clic aquí per descarregar la versió en PDF.

fira de la purissima sant boi 2022 mapa page 0001 (1)
Mapa de la Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022

Així mateix, aquesta fira de Nadal és atapeïda d'activitats per a tota mena de públic: hi ha concerts, obres de teatre, tallers, atraccions... Per no oblidar de les parades i mercats ambulants nadalencs. Així que en aquest cas també és necessari tenir a mà un programa. Per sort, ja pots descarregar el programa oficial de la Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022 en format PDF. Investiga el document a fons, que són 48 pàgines d'informació!

Com arribar a la Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022

Hi ha 2 transports públics principals per arribar a la Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022. Pots arribar des dels trens de FGC. L'estació és la de Sant Boi (no confondre amb la següent, la de Moli Nou). Tots els serveis de la línia Llobregat-Anoia paren a Sant Boi. L'altra alternativa és agafar l'autobús: les línies E79, L70, L77 i M75 paren o a l'estació de FGC o a prop del Nucli Antic. Per arribar a la Muntanyeta, l'altra secció de la Fira, pots agafar el Firabús gratuït des de l'estació de FGC.

Fira de la Purissima Sant Boi 2022 activitats infantils Turisme Baix Llobregat
Familía gaudint de la Fira de la Puríssima de Sant Boi / Foto: Turisme Baix Llobregat

Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022: Concerts de ViCult

Mentre que el Nucli Antic i la Muntanyeta de Sant Boi s'engalanen per allotjar la Fira de la Puríssima els dies 6, 7 i 8 de desembre, a la terrassa del Museu de Sant Boi (Carrer del Pont 7) tindrà lloc el ViCult, una combinació de concerts i de tast de vins. Aquí tens un llistat de les actuacions confirmades per a aquest any:

6 de desembre

 • 12h Silver Bluesers - Amb un repertori inspirat en músics i grups com Albert King, Cream, Albert Collins, T-Bone Walker... que a més beu del blues modern i del rhythm & blues
 • 13h Elèctric

7 de desembre

 • 12h Baix-AR-T - Presentació del nou circuit cultural comarcal Baix-AR-T.
 • 12.15h G.H.K. Trio
 • 13.15h Javier Moreno - cantant i compositor de Barcelona amb temes com a Comiat o Ningú em vol com tu

8 de desembre

 • 12h Les Powerpuffs
 • 13h Xavi Flores

Per cert, durant els dies de la Fira de la Puríssima, tant el Museu Can Barraquer com les Termes Romanes estaran obertes d'11h a 14h, amb entrada totalment gratuïta.

Els altres concerts de la Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022

A més de les actuacions de ViCult, trobareu altres concerts repartits durant els dies que dura la Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022. Per si no us ve de gust consultar el programa, us els hem destacat en aquest petit llistat que trobareu a continuació.

Dilluns 5 de desembre

 • Concert de NicaraguAmor - Concert dels cantautors nicaragüencs Luis Enrique, Mejía Godoy i Jandir Rodríguez - 19 h Cal Ninyo - Entrades a partir de 10 euros a Entrapolis

Dimarts 6 de desembre

 • Actuació dels combos de la Càpsula - 11 h la Plaça de l'Agricultura
 • X Ballada Country - D'11 h a 13 h a la Pista de Bàsquet del Parc de la Muntanyeta

Dimecres 7 de desembre

 • Lo-Fest a la Puri!!! - A les 20 h al Teatre de Cal Ninyo - Amb els concerts de Sara Uribe (20 h), Süma (21 h) i Zauria (22 h) - Preu: 6 euros

Dijous 8 de desembre

 • Ball de sardanes amb la cobla lluïsos - A les 12 h la Plaça Gaietà Mestres i Parés (davant de l'Escola de Música Ball Net)

Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022: activitats destacades

Al llarg dels seus 3 dies de durada, trobaràs moltes activitats, tallers, mostres... a la Fira de la Puríssima de Sant Boi 2022. Aquí tens algunes activitats destacades. Recorda que al programa en PDF en trobaràs moltes més (incloent-hi exposicions i activitats permanents).

Dimarts 6 de desembre

 • Dinar de pagès - 10 a 12 h a la Masia Can Julià - Obert per a tothom. Preu del tiquet: 2 euros. Venda anticipada als casals i a Can Julià fins a esgotar existències.
 • Escacs gegants a cegues - 10 a 13 h al Parc de la Muntanyeta (davant de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer)
 • Trobada de cotxes clàssics i antics - 12.30 h a la Plaça de l'Agricultura - Els vehicles estaran exposats i faran cercavila per Sant Boi d'11.30 h a 12.30 h.
 • La Puput Puntxetes visita la Fira de la Puríssima - 17.30 a 20 h a la Plaça de l'Ajuntament i Rambla Rafael Casanova - Activitat infantil
 • Santa is Coming - 17 a 19 h a la Plaça de l'Agricultura - Contes i fotografia amb Santa Claus

Dimecres 7 de desembre

 • Torneig melé categoria S14 - 8 a 14 h a l'Estadi Baldiri Aleu ia l'Estadi d'Atletisme Constantí Miranda.
 • Taller 'dissenya i realitza el teu tatuatge temporal' - 17 a 20 h al Mercat d'Art Jove (Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer) - Creació i disseny de tatuatge temporal amb la tècnica d'aerografia.
 • Mostra d'il·lustració en directe - 12 a 14 h al Mercat d'Art Jove (Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer) - Joves artistes il·lustraran, utilitzant diverses tècniques i mirades, la temàtica 'Joves, sostenibilitat i medi ambient'. Il·lustradors participants: Cèlia Domingo, Emma Germés i Miriam Alemany.

Dijous 8 de desembre

 • XV Festa de l'animal de companyia. Homenatge a Carles Úrios - A l'Amfiteatre del Parc de la Muntanyeta (a la zona del llac) - Diverses activitats al llarg del dia, consultar el programa en PDF
 • Taller d'il·lustració 'dibuixem la sostenibilitat' - 12 a 14 h al Mercar d'Art Jove (Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer) - Sàpigues il·lustrar o no, aquesta és la teva oportunitat per practicar el dibuix i la teva creativitat, sense pors ni complexos tenint com a eix central el medi ambient i la sostenibilitat - Activitat gratuïta pensada per a joves entre 16 i 35 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia emplenant el formulari de la bio de l'Instagram @joventutsantboi
 • Exhibició Taekwondo - 12 a la Plaça de l'Agricultura
 • Taller 'crea un tapís de macramé' - 17 a 20 h al Mercat d'Art Jove (Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer) - En aquest taller aprendràs a lligar nusos pas a pas a través d'un art per crear una peça única i sostenible

Una breu història de la Fira de la Puríssima de Sant Boi

Per si has entrat de pura casualitat en aquesta breu guia i desconeixes la Fira de la Puríssima, es tracta d'un dels esdeveniments més important de tot l'any de Sant Boi, no només per Nadal. És una fira nadalenca molt longeva: la seva primera edició és de 1947 i des del principi tenia com a missió ser alguna cosa més que un mercat ambulant: hi ha Pessebres, actuacions, arbres de Nadal, activitats de tota mena... Sol durar uns 3 dies (a vegades ha durat més, depenent de com cau el Pont de la Constitució) i una de les seves tasques és promoure tant l'economia de la regió com la cultura artística d'aquesta.