Una cinquantena d'expositors formen part de la 24a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, un dels certàmens integrats a la mil·lenària Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell que ha estat un èxit de participació. Enguany, per primer cop, s'ha hagut de deixar alguns elaboradors interessats en participar-hi en llista d'espera.
El formatge l'Heretat de Pere, d'una formatgeria artesana situada al municipi de Quatretonda, al País Valencià, és el convidat de la vint-i-quatrena edició de la fira, en la qual hi prenen part 47 expositors més, tots del Pirineu. D'aquests, 29 són catalans i la resta provenen del País Basc, Aragó, Navarra i França.
Els guanyadors dels diplomes de la medalla d'or han estat els següents:
- Categoria formatges de pasta cuita: Taüll Crabaio
- Categoria matons i recuits: Castell-llebre recuit
- Categoria de formatges de cabra de quallada enzimàtica: Guara - La flor de Guara
- Categoria de formatge de vaca de quallada enzimàtica: Molí de Ger - Ceretani Cheddar
- Categoria de formatge ed vaca de quallada àcida: Abadessa - Bruma
- Categoria de formatge d'ovella de quallada enzimàtica: Roura Soler
- Categoria de formatge d'ovella de quallada àcida: Casa Mateu- Tou
- Categoria de formatge Tupí o Gaztazarra: Castell-llebre Tupí
- Categoria de formatges blau: Reixagó Blau de Jutglar
- Categories de formatges amb condimens: Serrat Gros - Lo Pebrat d'Ossera
- Categoria de iogurts i llets fermentades: Cal Majuba iogurt natural
Durant el cap de setmana oferiran més de 150 varietats diferents que han estat elaborades per ells mateixos, bona part de les quals també es podran degustar per part del públic adquirint prèviament un tiquet.