El final de les mascaretes al transport públic s'apropa. Així ho ha anunciat aquest dimecres el director del centre de Coordinació i Alertes Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, que ha assegurat que l'ús obligatori de les mascaretes al transport públic s'acabarà "aviat" i en un termini "molt curt". De fet, Simón ha calculat que la decisió pot arribar "la setmana que ve o la següent". Tanmateix, ha recordat que la retirada de les mascaretes no és una "decisió únicament meva" i que les propostes procedeixen "dels tècnics, els experts i de les comunitats autònomes". 

"La situació de les últimes setmanes a la Xina ha complicat la situació, però jo crec que en un termini molt curt, no sé si la setmana que ve o la següent, es retirarà l'ús obligatori de la mascareta", ha avançat Simón en un acte a Saragossa, segons recull l'agència EFE. Malgrat l'anunci d'eliminar les mascaretes al transport públic, el director del centre de Coordinació i Alertes Sanitàries ha afirmat que precisament "el missatge no és que es retirarà, sinó que ara la població ha de ser molt més responsable". "Quan tinguem símptomes, hauríem d'utilitzar de manera responsable la mascareta, i si som grups de risc o vulnerables, també. Cal entendre que la nostra salut afecta d'alguna manera la dels altres, sobretot quan hi ha una malaltia infecciosa pel mig", ha explicat.

El Ministeri de Sanitat ja va parlar d'eliminar les mascaretes al transport públic

La setmana passada, el Ministeri de Sanitat ja va avisar que estava a punt de treure les mascaretes del transport públic. La ministra Carolina Darias va afirmar que deixarien de ser obligatòries "aviat, aviat, aviat" en una entrevista a la Cadena SER. Tanmateix, va explicar que s'hauria de veure l'evolució de la covid-19 i seguir de ben a prop la situació a la Xina. "Cada vegada som més a prop de treure-la, i haurem de veure com evolucionen els pròxims temps per a prendre la decisió", va detallar.

Darias va deixar clar que la decisió d'eliminar l'obligatorietat de les mascaretes al transport públic "sempre anirà acompanyada de les persones expertes". La ministra va defensar que "el seu excel·lent criteri, la seva feina i, sobretot, l'excel·lent campanya de vacunació" han fet que l'estat espanyol es trobi en una bona situació actualment. De fet, segons va avançar Vozpópuli, els experts ja van prendre la decisió després de Nadal i van marcar aquesta setmana com a termini màxim per a fer efectiva la mesura. Això, juntament amb les paraules d'aquest dimecres de Fernando Simón, indica que la mascareta deixarà de ser obligatòria al transport públic en els pròxims dies.