El Parc Nou del Prat de Llobregat s’ha convertit un any més en una gran jornada lúdica i familiar amb una nova edició de la Festa Esplai. Impulsada per la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai), la 33a edició de la festa s’ha centrat en l’eix educatiu ‘Encoratja’t’, que treballa la igualtat de gènere i la violència zero entre els infants i joves. Nombroses activitats per a nens de totes les edats han atret aquest diumenge més de 10.000 persones a una jornada on també s’han sumat 300 joves de 12 a 16 anys, els quals han acabat al Prat un ‘rally’ que han fet durant tot el cap de setmana. La jornada ha comptat amb la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, que ha reivindicat la creació d’un “país d’oportunitats” basat en valors “fraternals i solidaris”.

La Fundesplai, ha tornat a celebrar el seu gran dia entre una infinitat de tallers creatius, experimentals, esportius i artístics convertint-se així en un punt de trobada clàssic per a les famílies, infants, joves i monitors. “És un dels actes més significatius per a la fundació”, ha assegurat a l’ACN la directora general de Comunicació i Relacions Institucionals, Núria Valls.

fundesplai 2019   acn

Focus en el col·lectiu LGTBI

Aquest 2019, Fundesplai culmina el seu programa educatiu amb un programa titulat ‘Encoratja’t’. Durant dos anys, la fundació ha desplegat arreu dels seus casals, colònies i campaments tot un seguit d’activitats centrades en fomentar la igualtat de gènere i la violència zero. Especialment aquest curs, la feina s’ha focalitzat en el respecte vers el col•lectiu LGTBI.

Durant la festa d’aquest diumenge i a punt d’enfilar la recta final d’aquest programa, Valls ha assegurat que han notat certs “canvis” en la percepció dels infants i joves. “Com a exemple, hem fet gimcanes per visibilitzar el paper de les dones al llarg de la història i, al principi, els nanos no en coneixien cap perquè hi ha molts personatges femenins que han estat invisibilitzats per la societat patriarcal en què vivim. Ara, però, ja saben dir diversos noms de dones que han estat importants”, ha relatat.

5.500 beques

“Per a què les activitats tinguin qualitat cal que siguin equitatives i que cap nen es quedi fora per motius econòmics”, ha remarcat Valls, que ha recordat que Fundesplai prepara 5.500 beques a través de donatius de l’administració, d’empreses privades i de col•laboracions anònimes.

'L'encoratjament' de Torra i Tejedor

A nivell institucional, la 33a Festa Esplai ha rebut la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, i la de l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, entre altres autoritats –s’hi esperava la visita del president del Parlament, Roger Torrent, però ha estat baixa d’última hora-. Torra ha lloat la tasca que fa Fundesplai amb infants nadons fins a joves de 16 anys, i ha encoratjat els participants a estendre els valors “que fan la societat més fraternal i solidària”.

torra lluis tejedor fundesplai 2019   acn

“Aquest ha de ser un país d’oportunitats que ha de començar des de baix, amb els vostres valors”, ha afirmat, adreçant-se als 300 joves que han protagonitzat l’acte institucional d’aquest diumenge al migdia al Parc Nou. Prèviament, l’alcalde Tejedor ha apel•lat al compromís amb l’educació inclusiva, innovadora i tecnològica, i ha instat les administracions a invertir “més i millor” en educació i cultura”. “Ha de ser la gran aposta i la gran prioritat”, ha subratllat, tot assegurant que “només una societat que inverteixi pensant en la següent generació serà capaç de provocar un canvi social”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat