Els empresaris de Ferrovial han de declarar avui en el judici del cas del Palau de la Música. Després de dos dies de judici i de les acusacions directes de Fèlix Millet i Jordi Montull que la constructora pagava comissions a través del Palau i la Fundació Trias Fargas, que anaven a CDC, a canvi de l'adjudicació d'obres públiques, els responsables de l'empresa han de donar la seva versió dels fets.

De moment cap dels acusats ha assenyalat cap altre implicat en la trama que no surti al sumari o que estigui mort. No s'han posat sobre la taula càrrecs polítics, ni s'ha concretat la participació de Germà Gordó, amb qui presumptament Millet, Montull i Daniel Osàcar es van reunir a l'hotel Diplomàtic. És l'única pista que apunta a Gordó, i que ningú acaba de confirmar.

De fet, l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, ahir ho va negar tot. En l'interrogatori d'avui als representants de Ferrovial, que s'espera extens, almenys per part de la Fiscalia, hi haurà la clau d'algunes de les afirmacions que s'han fet fins ara en el judici i fins on arriba la implicació de Convergència en tota la suposada trama.

El seu advocat, Cristóbal Martell, ja ha dit que respondran a totes les parts. Són 4 acusacions i 16 defenses. Si pregunten tots, la compareixença pot ser de les més llargues del judici, en funció, també, de com siguin les respostes de Pedro Buenaventura i Juan Elizaga. Martell no es mostra especialment preocupat, tot i que ahir va fer un apart, durant la pausa del judici, amb l'advocat d'Osàcar i de Convergència, Xavier Melero, el mateix que va defensar Artur Mas en el judici del 9-N.

Martell judici Palau

Dimecres, en un comunicat, Ferrovial, ja va negar totes les acusacions de Fèlix Millet i Gemma Montull. La clau de les declaracions és si accepten fer una confessió que vagi més enllà del que s'ha explicat fins ara o bé es mantenen en la mateixa posició d'Osàcar, de negar-ho tot.