El tercer vagó d'un tren de mitja distància que realitzava el trajecte entre Màlaga i Sevilla ha descarrilat a les 10,21 hores per les fortes pluges entre les estacions d'El Sorbito i Arahal i ha provocat diversos ferits, segons han assenyalat fonts de Adif.

L'accident, que ha mobilitzat als serveis sanitaris en produir-se diversos ferits, s'ha registrat a les 10,21 hores en el punt quilomètric 19 +100 d'aquesta via. Adif ha desplaçat un tren taller des de Còrdova per tornar a col·locar el vagó descarrilat.

A causa d'aquesta situació, els següents trens de mitja distància Sevilla-Màlaga i Màlaga-Sevilla realitzen tot el trajecte per carretera; mentre que el mitja distància entre Almeria i Sevilla realitza el trajecte Granada-Sevilla per carretera, segons ha assenyalat Renfe a Twitter.

Cal recordar que aquesta via es trobava suspesa des de les 7,45 hores per les fortes pluges i havia estat reoberta a les 9,25 hores. Aquesta suspensió s'havia produït en estar la via inundada entre els punts quilomètrics 25 +000 i 25+200 i afectava els trens que recorrien la línia de mitja distància entre Sevilla i Màlaga i entre Sevilla i Almeria.

Fonts de Renfe han assenyalat que un tren amb sortida de Sevilla les 7,40 hores amb destinació a Màlaga es va veure afectat per aquesta suspensió i ha estat aturat a l'altura de Dos Hermanas (Sevilla) a causa de les condicions meteorològiques adverses. Renfe ha realitzat el transbordament per carretera dels viatgers entre Dos Hermanas i Màlaga.